آیا تابهحال متوجه شدهاید که گاهی هوا در ماههای سال بسیار خشک میشود و نیاز به یک دستگاه رطوبت ساز است؛ در واقع هوای خشک به این معنی است که بهاندازه کافی رطوبت ندارد.
معمولاً در زمستان به علت استفاده از سیستم گرمایشی، رطوبت اضافی موجود در هوا از بین میرود و در نتیجه هوای محیط بسیار خشک میشود. خشکی هوا و کمبود رطوبت اثرات بدی بر روی انسان و گیاهان دارد؛ به همین دلیل در این نوشتار قصد داریم تا به بررسی دستگاه رطوبت ساز التراسونیک و همچنین کاربرد آن برای فضای خانه یا گلخانهتان بپردازیم.
برای درک بهتر این موضوع انتخاب رطوبتساز التراسونیک مناسب به ویدئوی زیر که توسط شرکت پارس صنعت تهیه شده است توجه نمایید.
رطوبت ساز التراسونیک (Ultrasonic humidifier) چیست؟
رطوبت ساز التراسونیک یا مه ساز التراسونیک دستگاهی است که از یک «دیافراگم» فلزی یا سرامیکی برای تولید مه استفاده میکند. دیافراگم در برابر آب میلرزد و قطراتی را ایجاد میکند که بهعنوان یک غبار ریز در اتاق شما وارد میشوند. این بخار بسته به ترجیح شما و استفاده از آن در اطراف کودکان میتواند گرم یا خنک باشد، اما باید بدانید که بخار سرد بهتر است.
انواع مختلفی از رطوبت ساز التراسونیک وجود دارد، از جمله مدلهای خانگی و صنعتی و همه این رطوبت سازها با کمک یک منبع تغذیه و مخزن آب با نیروی صوت کار میکنند و به کمک همین قطعات به افزایش رطوبت هوا کمک میکنند.
آشنایی با انواع رطوبت ساز
بهطورکلی رطوبت سازها از نظر کارایی به شش نوع طبقهبندی میشوند که رطوبت ساز التراسونیک یکی از این مدلها است. در ادامه به انواع مختلف آن میپردازیم:
مه ساز خنک:
این دستگاه برای آبوهوای گرم بسیار ایدئال است. رطوبت سازهای اینچنینی، بدون افزایش دمای اتاق، رطوبت را به هوا اضافه میکنند. این دستگاه بخور سرد میتواند از رشد باکتریهای مضر در محیط خانه جلوگیری کند.
رطوبت ساز گرم:
برای آبوهوای سردتر، رطوبت سازهایی با مه گرم علاوه بر مرطوبتر کردن هوا به گرمشدن محیط نیز کمک میکنند.
رطوبت ساز دوگانه:
رطوبت سازهای دوگانه میتوانند هم مه خنک و هم مه گرم را ارائه دهند، بسته به اینکه انتخاب شما چه باشد و یا برای چه شرایط آبوهوایی که در آن زندگی میکنید، میتوانید از این دستگاه استفاده کنید.
رطوبت ساز التراسونیک:
مه سازهای التراسونیک از دیافراگمهای فلزی ارتعاشی استفاده میکنند که بر اثر این ارتعاشات و با کمک فراصوت، قطرات آب ایجاد میشوند و پس از رها شدن در هوا برای افزایش رطوبت استفاده میشوند. این دستگاه بسیار کم سروصدا است و انرژی برق کمی مصرف میکنند.
مه ساز تبخیری:
رطوبت ساز تبخیری از یک فن برای گردش رطوبت از طریق فیلتر فتیلهای مرطوب استفاده میکند تا رطوبت را در هوا آزاد کنند. آنها کمهزینهترین گزینه در بین انواع رطوبت سازها هستند اما فقط غبار خنک تولید میکنند.
بخارسازها:
بخارسازها میتوانند به طور متناوب بین مه گرم یا مه سرد جایگزین شوند، اما نسبت به بسیاری از مدلهای دیگر انرژی بیشتری مصرف میکنند و همچنین به دلیل گرمشدن دستگاه، میتوانند خطرناک باشند.
طرز کار رطوبت ساز التراسونیک
در این قسمت ما به تشریح طرز کار رطوبت ساز اولتراسونیک از نظر چگونگی کارکردش میپردازیم.
- رطوبت ساز التراسونیک حاوی یک مبدل پیزوالکتریک است که در زیرسطح آب غوطهور میشود. این دستگاه به تبدیل سیگنالهای الکترونیکی فرکانس بالا به شکلی از نوسان مکانیکی فرکانس بالا کمک میکند.
- هنگامی که سرعت در فرایند نوسان افزایش مییابد، به سرعتی میرسد که ذرات آب دیگر قادر به دنبالکردن سطح نوسان نخواهند بود. در این لحظه خلأ لحظهای رخ میدهد و فشردهسازی قوی نیز صورت میگیرد.
- هنگامی که این اتفاق میافتد، نوعی واکنش انفجاری رخ میدهد که در آن حبابهای هوای مختلف تشکیل میشوند. این فرایند بهعنوان کاویتاسیون نیز شناخته میشود. کاویتاسیون باعث ایجاد امواج مویرگی شکسته همراه با قطرات بسیار کوچک آب میشود.
- در این مدت، قطرات آب کشش سطحی موجود در آب را میشکند و خیلی زود، اینها در هوا پخش و به بخار تبدیل میشوند. بهمحض اینکه این اتفاق میافتد، در هوای موجود در نزدیکی رطوبت ساز اولتراسونیک جذب میشود.
مزایای استفاده از رطوبت ساز التراسونیک
استفاده از دستگاه رطوبت ساز التراسونیک فواید زیادی دارد. در ادامه برخی از مزایای اولیه آورده شده است:
- ایجاد قارچ و کپک را کاهش دهید. با افزودن رطوبت به هوا باعث بالابردن کیفیت هوا میشود.
- این دستگاه با اثر رطوبترسانی و خنککنندگی که دارد، در مصرف آب نیز صرفهجویی میکند. در واقع استفاده از مه ساز در بسیاری از مکانها مانند گلخانه علوفه هیدروپونیک، جای استفاده از مه پاش و فن را گرفته است که همین دلیل باعث کاهش مصرف برق هم میشود.
- مصرف آب و برق در این دستگاه بسیار کم است و استفاده از آن توجیه اقتصادی دارد. این دستگاه برای دو ساعت کارایی رطوبت سازی با منبع را دارند.
نحوه انتخاب رطوبت ساز التراسونیک
برای انتخاب درست یک رطوبت ساز التراسونیک برای فضای مورد نظر مانند گلخانهها، سالن کشت قارچ، زعفران، سردخانه میوه و گوشت و بسیاری از مکان های دیگر کافیست تنها مقدار طول را در عرض فضای مورد نظر و سپس در ارتفاع ضرب کنید و آن را براساس سانتیمتر محاسبه کنید. پس از اینکه عدد حاصل به دست آمد، با اطلاعات رطوبت سازهای التراسونیک که در سایت پارس صنعت قرار دارد ( با کلیک بر روی لینک رطوبت ساز التراسونیک می توانید از انواع دستگاهها دیدن نمایید) و رطوبت ساز التراسونیک مناسب محیط خود را انتخاب کنید.
به طور مثال اطلاعات زیر برای دستگاه رطوبت ساز التراسونیک ۴۰۰ است و برای محیطی با ۳۰ متر مکعب یعنی طول ۵۰۰، عرض ۲۰۰ و ارتفاع ۳۰۰ سانتیمتر مناسب است.
۵۰۰×۲۰۰×۳۰۰= ۳۰۰۰۰۰۰۰ سانتی متر مکعب یا ۳۰ مترمکعب
مصرف آب 1/2 لیتر در ساعت در مبدأ خروجی بخار | 95 درصد رطوبت برای حدود 30 متر مکعب |
تایمر دیجیتالی قابل برنامهریزی دو زمانه | قابلیت تنظیم میزان تولید و حجم رطوبت |
سیستم قطع خودکار دستگاه توسط سنسورهای التراسونیک | کنترل سطح آب دستگاه توسط سنسورهای التراسونیک |
حافظه داخلی برای ثبت مدت زمان عملکرد دستگاه | قابلیت وصل کنترل رطوبت دیجیتالی اکسترنال |
خرید رطوبت ساز التراسونیک
جهت خرید رطوبت ساز صنعتی التراسونیک باید ابتدا به مکانی که قصد خرید این دستگاه را برایش دارید، توجه کنید. عواملی مانند متراژ و یا رطوبت فضا دقت شود. بهطورکلی برای شهرهایی که میزان رطوبت کم است این دستگاه بهترین گزینه برای رطوبت رسانی است.تماس
سؤالات متداول:
- آیا رطوبت ساز التراسونیک برای گلخانه مناسب است؟
رطوبتساز التراسونیک در بین انواع رطوبتسازها از نظر هزینه کم و عملکرد بالا بهترین گزینه است و برای رطوبت رسانی در گلخانه بسیار مناسب است.
- رطوبت سازهای التراسونیک برای چه مکانهایی مناسب هستند؟
رطوبت سازهای التراسونیک برای سالن کشت زعفران، قارچ و گلخانه علوفه و محصولات هیدروپونیک، سردخانه میوه و گوشت، فروشگاهها و غیره مناسب هستند.
2 پاسخ
سلام استفاده طولانی مدت از این دستگاه به محیط خونه آسیب نمی رسونه و یا باید کوتاه مدت استفاده کنیم؟
سلام دوست عزیز برای محیط خانه مشکلی ایجاد نمیکنه چون هم سقف ها بلند است هم می توانید در کنار ان یک سنسور دما ورطوبت واستفاده کنید تا در صورت بالا رفتن رطوبت قطع شود