بهترین علوفه برای مرغ که بهعنوان خوراک سبز جوانهزده نیز شناخته میشود،
بزرگترین مرکز فروش و نصب مه پاش در سراسر کشور
علوفه هیدروپونیک (Hydroponic) روشی است که در آن علوفه فقط با استفاده از آب، مواد مغذی و یک محیط سرپوشیده، رشد میکنند و خاک به هیچ عنوان استفاده نمیشود. کلمه هیدروپونیک از ریشه «hydro» به معنی آب و «ponos» به معنای کار گرفته شده است.
تعریفی متفاوت تر از کشت علوفه هیدروپونیک
علوفه هیدروپونیک Hydroponics Fodder یک روش تولید علوفه سبز به صورت مکانیزه با یک سیستم هوشمند و بدون خاک است.
1-از کجا باید شروع کنم و آیا بازار دارد؟
اگر دامدار هستید به تعداد قابل قبول (بالای 30-40 راس) دام دارید و یا بازار فروش این محصول را به صورت تضمین شده شناسایی کرده اید پیشنهاد میکنیم میتوانید تولید وکشت علوفه به صورت هیدروپونیک را شروع کنید.
2-تجهیزات لازم و هزینه چقدر هست؟
به طور معمول در سال 1402 برای تعداد 20-25 راس که 40% از جیره غذایی آنها علوفه هیدروپونیک باشد 40 تا60 میلیون تومان هزینه لازم است. برخی از تجهیزات راه اندازی شامل: فضای استاندارد و مناسب، سازه، نور، سیستم مه پاش، سینی کشت، بذر، سیستم گرمایش و سرمایش و غیره است.
3-ایا برای دام فایده داره؟
قطعا بله اما شما باید زیر نظر دامپزشک و جیره نویس این کار را انجام دهید تا در 4 فصل، رژیم عذایی دام شما با آسیب مواجه نشود و در نهایت علوفه تازه منجر به افزایش شیر دهی و وزن دام شما باشد.
4-گلخانه علوفه هیدروپونیک خانگی در فضای کوچک راه اندازی کنیم؟
پاسخ ما، خیر است. از آنجایی که در فضای کوچک امکان استفاده از تمامی تجهیزات برای بهدست آوردن بهترین محصول نیست در نتیجه آورده خوبی برایتان ندارد. صرفاً جهت تست اولیه میتواند مناسب باشد اما باز هم توصیه نمیشود زیرا اطلاعات دقیقی به شما ارائه نمیدهد.
قدمت استفاده از روش کشت هیدروپونیک ریشه درگذشته ایرانیان دارد، زمانی که هخامنشیان در حدود 3000 سال پیش سبزههای عید نوروز را با این روش میکاشتند.
کشت علوفه هیدروپونیک در جهان حدود 100 سالیست که به کار برده میشود و همچنین این روش کشت در ایران حدود 15 سال است که دوباره مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
اولین روش هیدروپونیک مدرن یا کشاورزی عمودی در حدود 100 سال گذشته توسط شخصی به نام ویلیام فردریک گریم شروع شد. هنگامی که در دانشگاه کالیفرنیا، ویلیام کار میکرد، شروع به ترویج این ایده که گیاهان را میتوان در محلول مواد مغذی و آب بهجای خاک پرورش داد، کرد.
از آنجاییکه، مراحل کشت تا برداشت علوفه هیدروپونیک در مدت زمانی 6 تا 10 روز انجام میشود؛ بنابراین این روش کشاورزی میتواند هزینه یک تولیدکننده را خیلی سریع باز گرداند. از طرفی تولید زیاد این محصول بهازای یک کیلو بذر تا حدود 8 کیلوگرم علوفه، میتواند بر سودآوری این محصول دلالت کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به زمان برگشت سرمایه گلخانه علوفه هیدروپونیک اینجا کلیک کنید.
parsanat
احتمالاً تاکنون با مزایا و ویژگیهای کشاورزی هیدروپونیک آشنا شدهاید؛ پس وقت آن رسیده است که به دنبال یادگیری این روش جذاب باشیم. بهترین مثال عینی در مورد آموزش کشت علوفه هیدروپونیک (علف گلخانهای)همان سبزه عید است که امروز با استفاده از تکنولوژی مدرن در سطحی بزرگتر برای تولید علوفه انجام میشود.
در روش هیدروپونیک که ریشههای گیاهان بدون استفاده از خاک در معرض آب قرار میگیرند و رشد میکنند، با آبیاری مستقیم و مداوم و ترکیبات مواد مغذی مانند نیتروژن، پتاسیم، فسفر، کلسیم و منیزیم انجام میشود.
از مزایای سیستم رشد هیدروپونیک که برای کشت علوفهها شامل کنترل دقیقتر گیاهان، افزایش سرعت رشد، استفاده کمتر از منابع آب و مواد مغذی و کاهش آلودگی خاک می شود، می توان امکان مانیتورینگ دقیق و پیشرفته رشد گیاهان را در گلخانه علوفه هیدروپونیک اضافه کرد.
همچنین، استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر و کاهش هدررفت آب، از جمله مزایای زیست محیطی این روش است. توجه به ارزیابی تأثیرات زیست محیطی و کاهش پسماند در کشت علوفه هیدروپونیک نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا به حمایت از تولیدکنندگان محلی و حفاظت از محیط زیست کمک میکند.
کنترل علفهای هرز، کاهش آفات و بیماریها، از دیگر جنبههای مهم در سیستمهای هیدروپونیک است که با استفاده از تحلیل بازار و توسعه استراتژی بازاریابی، میتوان آن را به کار برد و با مدیریت مالی این نوع کشت را رواج داد.
بهطورکلی، سیستمهای مانیتورینگ مصرف منابع و مدیریت انرژی، به کاهش ضایعات و افزایش بهرهوری کمک میکند. محیط کشت هیدروپونیک علوفه نیازمند مراقبت دقیق از ریشه و تغذیه مناسب است تا بهترین نتایج در رشد علوفه را ایجاد کند. مدیریت لجستیک و کنترل کیفیت، به ارتقای تکنولوژی تولید و حفظ کیفیت محصولات کمک میکند و در نهایت منجر به رشد پایدار و موفقیت در بازار میشود.
اولین کاری که برای کشت هیدروپونیک باید انجام دهید، خرید و آمادهسازی تجهیزات است! برای این نوع کشت بر خلاف کشت سنتی به تجهیزات سنگین از جمله تراکتور، ماشین درو، زمین زراعی و غیره نیاز نداریم. در ادامه با انواع تجهیزات شما را آشنا خواهیم کرد و اموزش میدیم که چطور بهترین و مناسب ترین آن را برای خود خریداری کنید.
سقف مکان راه اندازی گلخانه باید طوری باشد که شستشوی آن راحت باشد مانند بتن و رنگ استخری (قابل شستشو) و مناسب ترین متریال برای دیوارههای گلخانه سرامیک است. در حالت کلی کانکس و سالن سرپوشیده دو بستر کشت مناسب برای کشت علوفه هیدروپونیک است.
در بین این دو بستر کشت، سالن سرپوشیده مناسبتر است.
دیواره و کف اتاق احداث گلخانه باید با این نگاه انتخاب شود که خلل نداشته باشد؛ به عبارت دیگر دیوارها و کف گلخانه علوفه هیدروپونیک باید از سنگ یا موزاییک باشد تا قطرات آب روی آن نماند و به راحتی لیز بخورد و یکجا نماند.
علوفه با استفاده از نورهای مصنوعی پرورش داده میشود و در گلخانه علوفه از نور رشد علوفه هیدروپونیک به صورت مصنوعی استفاده میشود.
برای رشد علوفه، برخلاف باور عموم نیازی به نورهای فول اسپکتروم نمیباشد. زیرا قیمت این نورها بسیار زیاد است و همچنین ازآنجاییکه علوفه هیدرپونیک در مدت 7 روز به مرحله برداشت میرسد، نیازی به نورهای فول اسپکتروم ندارد.
آبیاری علوفه هیدروپونیک به صورت قطرهای و با استفاده از تجهیزاتی مانند مه پاش و لولههای آبیاری انجام میشود. میزان آبیاری نیز با کنترلر هوشمند گلخانه هیدروپونیک تنظیم میشود.
در ادامه ویدئوهایی جهت آموزش کار با مه پاش و راهاندازی آنها بارگزاری شده است که به راحتی میتوانید بعد از خرید آنها را متصل کنید.
مطالعه، کامل مرحله اول راه اندازی گلخانه علوفه هیدروپونیک با تجهیزات آن
در کنار خرید تجهیزات مورد نیاز باید سالن و محوطه کشت را آماده کنید و شرایط آبیاری و نور را نیز مهیا سازید.
سالن کشت باید دارای عایق گرما و رطوبت در سقف و کف باشد و قابلیت شستشو هم داشته باشد.
همچنین در سالن کشت باید به این نکته توجه کنید که سینیهای کشت علوفه در جای مناسب قرار بگیرند. رعایت فاصله بین طبقات و نحوه چیدمان در داخل سالن کشت بسیار مهم است زیرا به استفاده بهینه از سالن کشت علوفه بدون خاک منجر میشود.
در مقابل ویدئو نصب سازه علوفه هیدروپونیک را مشاهده بفرمایید:
آموزش جانمایی لوله، مه پاش ها و نور رشد را در این ویدئو ببینید:
در ابتدا به اندازه طول هر یک از طبقه ها لولهها (لولههای 16) را ار کلاف جدا و در بست لوله قرار میدهیم.
در ادامه ویدئوی نصب لوله های مه پاش در گلخانه علوفه هیدروپونیک را تماشا کنید.
مطالعه، کامل مرحله دوم راه اندازی و پرورش علوفه بدون خاک
پس از قراردادن بذرها در سینی علوفه هیدروپونیک، آنها را به طور یکنواخت روی سینی پهن کنید و سپس روی قفسه قرار دهید.
مقدار بذرها در سینی کشت علوفه با توجه به ظرفیت سینی و مصرف دام است. همچنین دقت کنید که آبیاری بیش از حد بذرها در مراحل جوانهزنی باعث گندیدگی و خراب شدن آنها میشود.
مطالعه، کامل مرحله سوم راه اندازی گلخانه علوفه هیدروپونیک
بعد از انجام امور اولیه برای آمادهسازی بذر برای قرارگرفتن در سینیها در داخل طبقات، نوبت به آبیاری میرسد. آبیاری بذرها با انواع مه پاش (مشاهده انواع مه پاش) است و برای این کار بایدحتماً نوع بذر را نیز در نظر بگیرید و با افراد باتجربه مشورت کنید.
آبیاری بذرها به اقلیم آب و هوایی، نوع گلخانه علوفه هیدروپونیک بستگی دارد.
مطالعه، کامل مرحله چهارم آموزش آبیاری علوفه هیدروپونیک
برداشت علوفه بعد از بازه زمانی حدود 7 روز است. برداشت محصول به نوع دام بستگی دارد. به طور مثال برای گاوهای شیری به علت استفاده از شیره ریشه، این زمان کمتر از 7 روز است. همچنین برای طیور نیز این زمان به روز 3 یا 4 تقلیل مییابد.
درواقع به علت اینکه علوفه هیدروپونیک(علف گلخانه ای) در خاک رشد نمیکند، بعد از مدت مذکور ارزش غذایی خود را از دست میدهد.
میزان برداشت علوفه برای یک اتاق کشت 100 متر مربعی حدوداً 1 تن به صورت روزانه است که بستگی به طول عرض و ارتفاع سالن نیز دارد.
بر خلاف روش سنتی، حتی ریشه علوفه هم برای دامها قابل استفاده است و با اطمینان میتوان گفت کشت هیدروپونیک علوفه هیچ گونه دور ریزی ندارد و از هر کیلو بذر کاشته شده میتوان تا حدود هفت برابر علوفه برداشت کرد که بستگی به نوع بذر دارد.
مطالعه، کامل مرحله پنجم برداشت علوفه هیدروپونیک
blogs
اگر به روش کشت علوفه هیدروپونیک نگاهی بیندازیم، شاید بسیار ساده به نظر بیاید اماهمانطور که میدانید دقت در فرایند خرید و نصب لوازم و همچنین توجه به توصیههای کارشناسان این حوزه از مهمترین مسائل در تولید علوفه باکیفیت است.
اگر شما نیز در ابتدای راهاندازی علوفه بدون خاک هستید و یا برای ارتقاء گلخانه خود نیاز به راهنمایی دارید، کارشناسان ما در پارس صنعت آماده هرگونه مشاوره حضوری و تلفنی با شما عزیزان هستند.
آموزش برای کشت علوفه هیدروپونیک یا آموزش کشت علوفه سبز برای چهارفصل را میتوان راهی برای نجات سیاره زمین دانست. در واقع با کشت علوفه هیدروپونیک پیش به سوی زمینی سبز و عاری ازآلودگیهای زیست محیطی میرویم که سودآوری زیادی برای صنعت دامداری دارد.
پارس صنعت
question
1. آیا علوفه هیدروپونیک برای دام بیخطر است؟
جواب این سؤال در صورت استفاده درست از علوفه هیدروپونیک بله است. علوفه بدون خاک نهتنها بیخطر است بلکه اگر بر اساس استراتژی و نظریات دامپزشک به مصرف دام برسد بسیار مفید خواهد بود.
واردکردن علوفه بدون خاک در جیره غذایی باید بر اساس فرمولی که توسط دامپزشک مخصوص دام انجام گیرد.
قطعاً علوفه هیدروپونیک باید براساس نظر دامپزشک و دامدار باشد و در کنار علوفه خشک تا 40 درصد میتوان از این نوع علوفه استفاده کرد.
2. آیا علوفه هیدروپونیک برای گاوها مفید است؟
مفید بودن علوفه هیدروپونیک برای گاوهای شیری، بستگی به نوع بذر دارد. در میان بذرهای مناسب برای علوفه هیدروپونیک، بذر جو پرکاربردترین است و بسیار مفید است. زیرا از التهابات معده گاو که بیماری خطرناکی است، جلوگیری میکند.همچنین ازآنجاییکه علوفه بدون خاک کاملا ارگانیک است و از کودهای شیمیایی برای پرورش آن استفاده نمیشود برای گاوها بسیار مفید است و به افزایش شیردهی آنها کمک میکند.
3. آیا علوفه تولید شده در خاک بهتر از علوفه بدون خاک است؟
علوفه هیدروپونیک نسبت به علوفه خشک مزایای تغذیهای زیادی دارد اما علوفه خشک نیز ارزشهای غذایی مخصوص به خود را دارد.
شاید مهمترین مزیت کشت علوفه بدون خاک یا هیدروپونیک عدم استفاده از خاک و آب زیاد است و همچنین ارگانیک بودن این محصول نسبت به علوفه سنتی.
4. نیاز دام به علوفه هیدروپونیک چه مقدار است؟
بررسی نیاز به علوفه باید توسط دامدار و دامپزشک صورت بگیرید. معمولاً دامداران با رصد دام خود مبنی بر میزان خوراک و بازدهیهایی مانند شیردهی، میتوانند نیاز دام خود به علوفه هیدروپونیک را بسنجند.(علوفه هیدروپونیک برای دام)
5. آیا استفاده از یک نوع بذر برای علوفه بدون خاک مناسب همه نوع دام است؟
در جواب این سؤال باید بگوییم خیر، در واقع نوع بذر (خرید انواع بذر هیدروپونیک)مورداستفاده برای حیواناتی مانند اسب و گاو باید تنها بذر جو باشد تا از التهابات معده و سیستم گوارشی آنها جلوگیری کند.
بذر گندم نیز برای دام و طیور مورد استفاده قرا میگیرد.
همچنین بذر ذرت نیز به علت خواص زیادی که دارد معمولاً بهصورت ترکیبی با بذر جو برای تولید علوفه هیدروپونیک مورداستفاده دام قرار میگیرد. به طور کلی بذر جو مناسبترین بذر برای علوفه هیدروپونیک است.
بهترین علوفه برای مرغ که بهعنوان خوراک سبز جوانهزده نیز شناخته میشود،
علوفه هیدروپونیک خانگی[راهنمای کامل برای مبتدیان]
کشت هیدروپونیک از کلمه یونانی «Hydros» به معنای آب و «Ponic» به
قیمت هر کیلو علوفه هیدروپونیک چقدر است؟
کشاورزی هیدروپونیک یک روش عالی و جایگزین برای کشاورزی سنتی است و
تولید علوفه به عنوان منبع اصلی تغذیه دام و طیور، اهمیت بسیاری
09045605166 فروش تجهیزات کشاورزی
09900176708 فروش تجهیزات دامداری
09900176709 فروش تجهیزات ساختمانی
09125602106 خدمات فرز و تراش cnc
09935706747 مدیریت (پیشنهادات، انتقادات)
66781912 021 خط ثابت
ساعت پاسخگویی از 9 صبح الی 9 شب
پارس صنعت تلاش میکند تا خرید راحت تری داشته باشید.تولید و تامین تجهیزات کشاورزی، صنعتی و خانگی با ارائه مشاوره های تلفنی و انلاین، قیمت های رقابتی و ارسال فوری به سراسر نقاط ایران
تمامی حقوق سایت متعلق به شرکت پارس صنعت است
پارس صنعت تلاش میکند تا خرید راحت تری داشته باشید.تولید و تامین تجهیزات کشاورزی، صنعتی و خانگی با ارائه مشاوره های تلفنی و انلاین، قیمت های رقابتی و ارسال فوری به سراسر نقاط ایران
پارس صنعت تلاش میکند تا خرید راحت تری داشته باشید.تولید و تامین تجهیزات کشاورزی، صنعتی و خانگی با ارائه مشاوره های تلفنی و انلاین، قیمت های رقابتی و ارسال فوری به سراسر نقاط ایران
تمامی حقوق سایت متعلق به شرکت پارس صنعت است
138 پاسخ
سلام مقدار فضای لازم برای تهیه علوفه برای پنجاه دام سبک چقدر است
سلام وقت بخیر اگر شما برداشت صد کیلو در روز را بخواهید یک فضای 30 متری لازم دارید به ارتفاع نهایت 3 متر
سلام. آیا تولید یونجه به روش هیدروپونیک به صرفه هست؟
سلام جناب شفعی برای کسی که دام و دامداری دارد توجیه اقتصادی دارد. بخصوص که کشور ما به سوی خشکسالی میرود.