پارس صنعت در زمینه تأمین پلیمر هیچگونه فعالیتی ندارد.
(لطفاً در این خصوص تماس نگیرید)
برای اطلاعات بیشتربه لینک زیر در تلگرام مراجعه نمایید.
گرانول پلی آمید PA چیست؟
شاید نام گرانول پلیآمید برایتان کمی ناشناخته باشد اما کلمه نایلون را تقریباً هر روز میشنویم. گرانول پلیآمید یا نایلون نام عمومی برای خانوادهای از پلیمرهای مصنوعی است که در برابر گرما و جریان الکتریسیته و واکنشهای شیمیایی مقاومت بالایی دارند .گرانول ماده اولیه صنایع پلاستیک سازی می باشد.
تاریخچه استفاده از گرانول پلیآمید:
نخستینبار پلیآمید در سال 1928 تولید شد اما در سال 1938 بهصورت تجاری مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
رشتههای مسواک اولین محصول با پلیآمیدها بودند و بعد از آن در موارد زیادی از الیاف نساجی مورداستفاده قرار گرفت. کاربرد این ماده برای سالهای اولیه تولیدش به پارچه و صنایع نساجی محدود میشد.
از سال 1950 در زمینههای تولید قطعات پلاستیکی از پلیآمیدها استفاده بسیار زیادی شد و در سال 2000 تولید پلیآمید به میزان 1/65 میلیون تن در سال تخمین زده شد که این رقم حاکی از مصرف زیاد این ماده در زمینههای مختلف میباشد.
ویژگیهای گرانول پلیآمید:
دمای ماندگاری گرانول پلیآمید در حدود-30 تا + 90) درجه سانتیگراد است و در دمای بالاتر از +90 امکان اشتعال و آتش گرفتن دارد. در برابر روغن، حلالها و مواد شیمیایی
واکنش نشان نمیدهد.
گرانول پلیآمید استحکام بالایی دارد و دلیل آن پیوندهای هیدروژنی منسجم این ماده میباشد. استحکام بالا، قدرت بالا در برابر ضربه، ترکخوردگی و همچنین تحمل در برابر ساییدگی این ماده شیمیایی را به یکی از پرکاربردترین محصولات تبدیل کرده است.
کاربردهای گرانول پلیآمید:
گرانولهای پلیآمید کاربرد بسیار زیادی دارند از تاروپود فرش گرفته تا صنایع خودروسازی. بهطورکلی اگر بخواهیم خلاصهای از کاربردهای این ماده پرمصرف را نام ببریم، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کابل فیبر نوری
- کلاه آتشنشانها (کلاه ایمنی)
- چراغ خودرو
- فیلتر روغن
- طناب
- دندانههای برس
- بستهبندی مواد غذایی
- الیاف نساجی
گرانول پلیآمید با ترکیب الیاف شیشه به آن، جایگزین مناسبی برای قطعات فلزی چرخدندهها و کاستورهای صنعتی میباشد.
دلایل مهم در استفاده از گرانول پلیآمید:
میزان کریستالیتی گرانول پلیآمید باعث بالارفتن دمای ذوب و جذب رطوبت آن شده است.این ماده با درجه کریستالیتی بالا در برابر مواد اسیدی و بازی مقاوم میباشد و همچنین در برابر خوردگی و سایش استحکام زیادی از خود نشان میدهد.
از آن طرف این میزان بالای کریستالیتی موجب شفافیت، ازدیاد طول و تمایل به جذب رطوبت برای این پلیآمید شده است. مشکل جذب رطوبت بالای پلیآمید را میتوان با ترکیب شیشه یا کربن به آن به مادهای تبدیل کرد که با برخی از آلیاژها در صنعت ریختهگری برابری میکند.
انواع گرانول پلیآمید:
گرانول پلیآمید بهطورکلی به دودسته زیر تقسیم میشوند:
1- گرانول پلیآمید طبیعی
2- گرانول پلیآمید مصنوعی
ساختار مولکولی پلیآمیدها:
آلفاتیک
پلیآمیدهای آلفاتیک ساختار نیم کریستالی دارند و در ساختار پلیمری خود پیوند آمید بسیار تکرار شده است. نایلون معروفترین پلیآمید آلفاتیک میباشد.
آروماتیک
پلیآمیدهای آروماتیک تشکیل شده از پلیآمیدهای مصنوعی با زنجیره طولانی میباشند. این پلیآمیدها مقاومت زیادی در برابر پارگی و کشش دارند و یکی از کاربردهای مهم آنها سیم تلهکابین میباشد. جلیقه ضدگلوله و کابلهای فیبر نوری و بسیاری موارد دیگر که نیاز به مقاومت بالا در کشیدگی دارند از این نوع پلیآمید درست میشوند.
برای اطلاعات بیشتربه لینک زیر در تلگرام مراجعه نمایید.