تهران، شادآباد

سبد خرید
دسته: سینی نشا

سینی نشا

نشا به مرحله‌ای از رشد گیاهان اطلاق می‌شود که بذر با قرار گرفتن در سینی نشا و بستری کنترل‌شده، پرورش داده می‌شود. در واقع نشا حد میان مرحله دانه تا نهال‌های سبز گیاهان است.

به عبارت دیگر، نشا گیاه کوچک چند برگی است که قسمتی از رشد خود را در شرایطی کنترل شده می‌گذراند تا به زمین انتقال داده شود.

سینی کشت نشا گلخانه 200حفره

سینی نشا

سینی نشا ظرفی است که برای کاشت چندین بذر به طور هم‌زمان استفاده می‌شود. پس از جوانه زدن بذر، نهال‌ها در سینی نشا رشد می‌کنند تا زمانی که برای انتقال به خاک به‌اندازه کافی بزرگ شوند.

سینی نشا عمدتاً از مواد پلاستیکی ساخته می‌شود که حفره‌هایی در سرتاسر این سینی‌ها با اندازه و فاصله مناسب قرار دارد. درون این سوراخ‌ها را با موادی مانند خاک، کوکوپیت یا پرلیت پر می‌کنند و بسته به نوع گیاه در هر سلول ۲ تا ۳ بذر می‌کارند.

یک سینی نشا با توجه به حفره‌هایش می‌تواند از 6 تا بیش از 1000 دانه را در خود جای دهد.

سینی کشت نشا گلخانه 78 حفره بدون لبه

سینی نشا بستری است که در آن بذرها به بلوغ می‌رسند، با کمک این وسیله حفاظت گیاهچه‌ها تا رسیدن به بالاترین میزان رشد مهیا می‌شوند. نقش سینی نشا را می‌توان مانند زمین دید که وقتی دانه‌ای در آن می کاریم به گیاهی سبز مبدل می کند اما این بار نه خاکی هست و نه مدت زمان زیادی.

مزایای سینی نشا

سینی نشا ظرفی است که برای کاشت چند بذر به طور هم‌زمان استفاده می‌شود. یک سینی بذر این سینی به شما این امکان را می‌دهد که بذرهای زیادی را با هم در یک ظرف بکارید و به‌این‌ترتیب آب دادن و حمل‌ونقل آنها بسیار آسان‌تر می‌شود.

مزیت کاشت نشا در سینی در استفاده بهینه از فضای کشت است. زیرا با استفاده از سینی نشا و قراردادن آن در طبقات عمودی، می‌توانید نشا بیشتری تولید کنید.

از مزایای دیگر آن می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • صرفه‌جویی در زمان
  • کاهش نیروی کار
  • جلوگیری از هدررفتن بذر
  • کاهش مصرف آب
  • حذف آفات و حشرات

سینی کشت نشا گلخانه 78 حفره بدون لبه

انواع سینی نشا

امروزه در بازار چند نوع سینی نشا وجود دارد که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. سینی نشا چندبار مصرف

سینی نشا چند بار مصرف از متریال محکم‌تری ساخته شده است، نکته‌ای که در مورد این سینی‌ها باید در نظر گرفته شود، شستشو و ضدعفونی کردن آنهاست. معمولاً کشاورزان این نکته مهم را نادیده می‌گیرند و پس از مدتی این سینی‌ها، بستری برای رشد قارچ و کپک‌ها می‌شود.

2. سینی نشا یک بار مصرف

سینی‌ نشا یک بار مصرف عمدتاً از جنس هایم پک یا  پلی‌استایرن هستند. ازآنجایی‌که پلی‌استایرن  در برابر دمای بالا مقاوم است، در تابستان به‌راحتی تغییر شکل نمی‌دهد، همچنین این جنس بر اثر تغییرات آب‌وهوایی و شوک سرمایی در زمستان به‌راحتی نمی‌شکند. اما در مقایسه با سینی چند بارمصرف عمر کوتاه‌تری دارد و به علت همین ماندگاری کم، نیاز به ضدعفونی در آن از بین رفته است.

سینی کشت نشا گلخانه 170حفره عمق 4.5

جنس سینی نشا

در ساخت سینی نشا از برخی متریال مانند چوب و سفال نیز می‌توان استفاده کرد اما متداول‌ترین جنس برای ساخت سینی کشت از پلاستیک است که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

  • جنس سینی نشا یک‌بارمصرف:

سینی نشا یک بار مصرف از ورق‌های هایم پک یا پلی‌استایرن مقاوم ساخته می‌شود. در تولید این جنس سینی‌، گرانول ‌هایم پک داخل دستگاه تولید سینی وارد می‌شود و سپس به‌صورت ورق‌های هایم پک به سینی نشا حفره‌ای تبدیل می‌شود.

از ویژگی‌ جنس هایم پک انعطاف‌پذیری بالای آن است که البته خاصیت شکنندگی هم دارد. در ساخت این وسیله برای کاهش شکنندگی از متریال‌های دیگری مانند پلی بتادین استفاده می‌کنند.

  • جنس سینی نشا چند بار مصرف:

سینی نشا چند بارمصرف از پلی‌اتیلن ساخته می‌شود که از روش تزریقی برای ساخت آنها استفاده می‌کنند. سینی چند بار مصرف مناسب گلخانه‌های کوچک و یا مصارف خانگی است. لازم به ذکر است جنس سینی نشا چند بار مصرف گران‌تر است.

سینی نشا با جنس PVC پایداری ضعیفی دارد و در دمای بالا (نور خورشید) شکننده می‌شود و به‌راحتی آسیب می‌بیند. از طرفی دیگر سینی نشا پلی‌پروپیلن (PP) بافت شکننده‌ای دارد و در زمستان به‌راحتی شکسته می‌شود. بهترین سینی نشا با جنس پلی‌استایرن یا PS است که ماندگاری بالاتری دارند.

سینی کشت نشا گلخانه 50 حفره

تعداد بذر در سینی نشا

تعداد بذرهایی که می‌توانید در سینی نشا قرار دهید به چند عامل زیر بستگی دارد.

  • نوع بذر

تعداد بذری که در سینی نشا می‌کارید، به نوع بذر بستگی دارد! به‌عنوان‌مثال، در صورت کاشت میکرو گرین‌ها، می‌توانید بذرها را خیلی نزدیک به هم در سینی بدون فاصله بکارید. از طرف دیگر، بذر گوجه‌فرنگی ممکن است 4 تا 5 سانتی‌متر از هم فاصله داشته باشند تا فضای کافی برای رشد نشاها فراهم شود، بدون اینکه ریشه‌هایشان درهم‌پیچیده شود.

  • اندازه سینی نشا

هر چه حفره‌های سینی بیشتر باشد، بذرهای بیشتری داخل آن قرار می‌گیرد.

  • اندازه حفره سینی نشا

حفره‌هایی با عمق کمتر در یک سینی نشا به معنای فضای کمتر برای گیاهانی با ریشه‌های کوچک است. در واقع، حفره‌های کوچک‌تر فضای کمتری برای رشد نشاها باقی می‌گذارد و باید آنها را زودتر از سینی نشا خارج کنید.

  • سرعت جوانه‌زنی

اگر بذرهای شما کهنه یا قوه نامیه کمتری دارند، ممکن است سرعت جوانه‌زنی کم باشد.

  • تعداد بذر

معمولاً در هر حفره یک بذر می‌کارند تا به هر نشا، فضای کافی برای رشد داشته باشد و دیگر نگران گره‌خوردن ریشه گیاهان با یکدیگر نخواهید بود.
بااین‌حال، اگر سرعت جوانه‌زنی بذر کم باشد، اگر فقط 1 بذر در هر سلول بکارید، ممکن است به‌اندازه کافی نشا دریافت نکنید. در این صورت می‌توانید در هر حفره ۲ تا 3 دانه بکارید، نشا بیشتری به دست می‌آورید.

سینی نشا برنج

روش آبیاری سینی نشا

دو روش خوب برای آب دادن به سینی بذر وجود دارد: معمولاً آبیاری سینی نشا به دو روش زیر انجام می‌شود:

1. آبیاری از بالا
در این روش معمولاً با استفاده از اسپری یا دستگاه مه پاش، سینی‌های نشا را آبیاری می‌کنند.

2. آبیاری از پایین
در آبیاری از پایین، ظرف نشا را درون فضایی بزرگ‌تر و مملو از آب قرار می‌دهند تا ریشه‌ها کمک کم‌کم سیراب شوند.

سینی نشا برنج

معرفی سینی نشا پارس صنعت

سینی نشا پارس صنعت در انواع مختلفی توسط همین شرکت ساخته می شود، این سینی ها با عمق تقریباً  3 تا 5 سانتی‌متر است که دارای حفره‌های ریزی است و به صورت ساده، مشبک و هیدروپونیک موجود است.

از این سینی‌ها می‌توانید برای کشت نشاهای مختلف و برنج در سینی نشا برنج استفاده کنید. جنس این سینی ها از پلی استایرن است و در صورت استفاده صحیح ماندگاری بالایی دارد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد این محصول با شماره  09935706747 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

1. آیا سینی نشا برای کشاورزی لازم است؟

بله. امروزه برای رشد بهتر گیاهان بهتر است که از سینی نشا استفاده شود. سوراخ‌های سینی‌های نشا باعث حفظ سطح بهتر رطوبت خاک کمک می‌شود و بذرها بهتر جوانه می‌زنند.

2. چند نوع سینی نشا داریم؟

امروزه در بازار چند نوع سینی نشا وجود دارد؛ سینی نشا چندباره مصرف، سینی نشا یک‌بارمصرف.

3. کدام سینی نشا بهتر است؛ یک‌بارمصرف یا چند بار مصرف؟

ازآنجایی‌که بعد از هر کشت باید سطح سینی‌ها کاملاً ضدعفونی شود پس بهتر است از سینی یک‌بارمصرف استفاده باشد که نیاز به این کار نباشد.