تهران، شادآباد

سبد خرید

کنترل غبار در پردازش زباله

کنترل غبار در پردازش زباله

برخی از مواد در صنایع تفکیک زباله دارای پتانسیل انفجار هستند. از طرفی در حین پردازش پسماند مقدار زیادی گرد و غبار در هوا معلق شده و ابرهای غبارآلودی را ایجاد می‌کند. در صورت ترکیب این ذرات معلق با هوا و قرار گرفتن در معرض یک منبع حرارتی یا جرقه، احتمال بروز انفجارهای شدید و خطرناک وجود دارد. در ادامه این مطلب به کنترل غبار در پردازش زباله از طریق «مه پاش صنعتی» می‌پردازیم.

مشکلات مهم در پردازش زباله چیست؟

معمولا بازیافت‌کنندگان با مشکلات زیادی مواجه هستند که تا حد زیادی به نوع مواد پردازشی بستگی دارد. به طورمثال، خطرات در بازیافت کاغذ و مقوا با آنچه در بازیافت فلز یا شیشه اتفاق می‌افتد، تفاوت زیادی می‌کند. در ادامه برخی از معضلات سایت تفکیک زباله را بررسی می‌کنیم:

  • افزایش بوهای نامطبوع

بوی نامطبوع یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در صنعت بازیافت بوده که هم کارکنان و هم ساکنان مجاور این صنعت را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این مشکل به‌ویژه در مراکزی که مواد بازیافتی خام و تفکیک‌نشده دریافت می‌کنند، بیشتر دیده می‌شود. ترکیب ضایعات مواد غذایی، روغن‌ها و مایعات آلوده با هم منجر به ایجاد بوی نامطبوع و گاهی خطرناک می‌گردد. علاوه بر این، برخی فرآیندهای پردازش مانند بازیافت پلاستیک می‌توانند بوهای شیمیایی قوی و نامطبوعی را ایجاد کنند.

  • وجود ذرات ریز شیشه و فلز

در مراحل بازیافت شیشه، کاغذ و فلز مقدار زیادی گرد و غبار معلق خطرناک تولید می‌شود. این ذرات برای کارکنان خطرات زیادی برای بینایی و بیماری‌های پوستی ایجاد می‌کند.کنترل غبار در پردازش زباله

  • تجمع دودهای سمی

برخی از مراحل پردازش زباله به خصوص بازیافت زباله‌های الکترونیکی (E-Waste) منجر به تولید ذرات و بخارات سمی می‌شوند. فلزات سنگینی مانندکادمیوم، جیوه، سرب، باریم و لیتیوم که در این زباله‌ها یافت می‌شوند، در هنگام پردازش و خرد شدن می‌توانند در هوا معلق شده و باعث مشکلات شدیدی برای سلامتی شوند. همچنین، پردازش پلاستیک باعث مواد سمی مانند پلی وینیل کلراید (PVC) یا بنزن آزاد کند. سایر مواد سمی نیز مانند آزبست و سیلیس، در صورت انتشار در هوا می‌توانند تهدیدی جدی برای سلامت کارکنان تلقی شوند.

  • گرد و غبارهای قابل احتراق

برخی از مواد بازیافتی مانند کاغذ و مقوا هنگام بازیافت، گرد و غبارهای بسیار قابل احتراق تولید می‌کنند. اگر این ذرات در هوا متراکم شوند، خطر انفجار و آتش‌سوزی افزایش می‌یابد.

برای جلوگیری از مشکلات ذکر شده باید سیستم مهپاش نصب شود تا از تجمع گرد و غبار در محیط پردازش زباله جلوگیری کند.

مزایای نصب مه پاش در محل پردازش زباله

صنعت بازیافت و پردازش زباله شامل فعالیت‌هایی مانند جمع‌آوری، دسته‌بندی، ذخیره‌سازی، حمل‌ونقل زباله بوده که بر روی موادی مانند شیشه، پلاستیک، فلزات، کاغذ، مقوا، منسوجات و زباله‌های الکترونیکی انجام می‌شود. امروزه حجم مواد بازیافتی و تقاضا برای محصولات ساخته‌شده از مواد بازیافتی در سراسر جهان با استقبال زیادی روبرو شده است. با این‌حال، کنترل گرد و غبار و آلودگی ناشی از این فرآیندها یکی از معضلات مهم در صنعت تفکیک زباله به شمار می‌رود.

کنترل گرد و غبار در هر صنعت تولیدی ضرورت دارد، زیرا عدم رعایت آن عواقب بدی برای پرسنل و محیط کار خواهد داشت. در ادامه با برخی از مزایای نصب مه پاش در کنترل غبار در محل بازیافت زباله نگاهی می‌اندازیم:

• از سلامت کارکنان محافظت کرده و از بیماری‌های تنفسی مانند آسم و بیماری‌های مزمن ریوی جلوگیری می‌نماید.
• خطر انفجار را کاهش دهد، زیرا گرد و غبارهای معلق مواد پلاستیکی که قابلیت اشتعال بالایی دارند، در ترکیب با هوا می‌توانند باعث انفجار ابرهای بخار (VCE) شوند.
• مه پاش می‌تواند نظافت محیط را بهبود بخشیده و زمان خرابی تجهیزات را به حداقل برساند.

همچنین مه پاش با از بین بردن غبار، محیط زیست را حفظ کرده و میزان آلودگی هوای اطراف پالایش زباله را کاهش می‌دهد.مه پاش برای کنترل گردو غبار در نجاری

خرید مه پاش صنعتی

اگر قصد دارید که مه پاش برای سالن پردازش زباله سفارش دهید، کارشناسان ما در پارس صنعت می‌توانند به شما در این زمینه کمک کنند. برای خرید انواع مه پاش می‌توانید با شماره مندرج در سایت تماس بگیرید و از خدماتی مانند مشاوره، طراحی، تامین تجهیزات، نصب و خدمات پس از فروش بهره‌مند شوید.

لازم به ذکر است همکاران ما در پارس صنعت تمامی موارد نگهداری انواع مه پاش که شامل تعویض فیلتراسیون، روغن زدن پمپ‌ها، سرویس کردن نازل‌ها و غیره شده را آموزش می‌دهند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره مندرج در سایت تماس بگیرید.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
نسرین نیک نژاد
2025-02-10
22:16
No Responses

نسرین نیک نژاد

فوریه 10, 2025

10:16 ب.ظ

No Responses

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *