کتیا (CATIA)چیست؟
کتیا (CATIA) یک نرم افزارقدرتمند طراحی است که توسط شرکت داسو سیستمز (Dassault Systemes) در سال 1977 ساخته و توسعه یافته است. داسو سیستمز یک شرکت نرم افزاری چند ملیتی در فرانسه است. نرم افزار کتیا به طور گسترده در طراحی های سه بعدی، راه حل های مهندسی به کمک کامپیوتر، PLM و راه های تولید به کمک کامپیوتر استفاده می شود. این نرم افزار معمولاً در صنایع تولیدی و سازنده قطعات اصلی (OEM) برای سرعت بخشیدن به روند طراحی، تحلیل و مدیریت محصولات جدید مورد استفاده قرار می گیرد.
کتیا (CATIA )، نرم افزار طراحی صنعتی در زمینه مهندسی و طراحی در جهان است.
از نرم افزارکتیا برای طراحی سه بعدی، شبیه سازی، تجزیه و تحلیل و تولید محصولات در صنایع مختلف از جمله هوا فضا، خودرو، کالاهای مصرفی و ماشین آلات صنعتی، استفاده می شود.
اگر نگاهی به اطرافتان بیاندازید ، تقریبا طراحی با کتیا در همه جا است.از طراحی هواپیمایی که با آن سفر میکنید، خودرویی که سوار آن میشوید،گوشی تلفن همراهی که با آن صحبت می کنید، بطری آبی که می نوشید و هزاران ابزار و لوازم دیگر که شاید تا کنون نمی دانستید.
سفارش طراحی با کتیا (CATIA)، معمولا وابسته به نیازی می باشد که انسانها را به وجود این لوازم محتاج کرده است.
تاریخچه طراحی با کتیا ( CATIA):
شاید اگر نخستین بار استفاده از کتیا لازم بود، زمان طراحی کشتی تایتانیک بود،تا شاید می توانست با طراحی درست به کشتی که خداهم نمیتوانست غرقش کند، کمک کند و بتواند جان هزاران انسان را نجات دهد.
نرم افزارکتیا یک نرم افزار طراحی صنعتی است که نخستین بار توسط یک شرکت فرانسوی به نام مارسل دسو، در سال 1977 تولید شد.
شرکت “مارسل دسو” این نرم افزار کاربردی را برای طراحی و توسعه یک جت جنگنده به نام میراژ به کاربرد اما بعدها پای نرم افزار کتیا (CATIA) به شرکت های کوچک و بزرگ بازشد.
ویژگیهای طراحی با کتیا (CATIA):
- قابلیت پارامتریک(اعدادرا میتوان در حین طراحی مدل تغییرداد)
- محیط گرافیکی قوی برای طراحی های پیچیده
- سرعت بالای نرم افزار
- خروجی در همه فرمتهای مختلف
- قابلیت بک آپ گیری از طرح ها در صورت نیاز مجدد
محیط های کاری کتیا :
- محیطهای مدلسازی: این قسمت که در زیر مجموعه ماژول Mechanical Design قرار دارد برای مدل کردن قطعات توپر (Solid) و مجموعه مونتاژی و طراحی قالب و طراحی مدلهای ورقکاری (Sheetmetal)، نقشهکشی صنعتی، تلرانسگذاری و … استفاده میشود.
- مدلسازی سطوح: این قسمت علاوه بر ساخت سطوح پیچیده قابلیت انجام مدلسازی روی ابر نقاط و فایلهای حاصل از اسکن سه بعدی را نیز دارا است.
- محیط ماشینکاری: پس از ساخت مدل به کمک قابلیتهای محیط ماشینکاری میتوان عملیات ماشینکاری مورد نیاز برای تهیه قطعه مدل شده از روی قطعه خام را تعریف کرده و هر مرحله از ماشینکاری را به صورت متحرک (انیمیشن) مشاهده کنید.
کاربردهای کتیا (CATIA):
از نرم افزار کتیا (CATIA) برای طراحی ماشین، ورق فلز، مواد کامپوزیتی، هواپیما،موتور سیکلت،لوازم خانگی و به طور کلی هر شیئ مادی که بتوان آن را به وجود آورد.
همچنین طراحی با کتیا (CATIA)در رشته عمران و معماری نیز کاربردهای فراوانی دارد و برای طراحی ساختمان و سازه های مختلف مانند سازه های چادری ،پارکینگ های مسقف و آلاچیق به کاربرده میشود.
برنامه کتیا با طراحی دو بعدی و سه بعدی در طراحی سیستم های هیدرولیکی ،الکتریکی نیز به کار برده میشود.
یکی از کاربردهای این نرم افزار، طراحی قالب های صنعتی ، مانند قالب تزریق پلاستیک می باشد که در تهیه لوازم مختلف بسیار پرکاربرد میباشد.
مزایای طراحی با کتیا (CATIA):
امروزه بسیاری از شرکت های بزرگ مانند فورد، آئودی،نیسان، زیمنس، بوئینگ و … از نرم افزار طراحی کتیا(CATIA)، برای طراحی های سه بعدی و همچنین طراحیهای صنعتی خود استفاده میکنند.
کتیا (CATIA)، قابلیت های فراوانی در طراحی سطوح پیچیده، ورق کاری،ماشین کاری و… دارد.شاید دلیل استفاده از این نرم افزار توسط شرکت های بزرگی مانند ایران خودرو و سایپا نیز همین قابلیت های بیشماری باشد که دارا میباشد.
دلیل دیگری که وجه تمایز این نرم افزار طراحی سه بعدی با بقیه نرم افزار های مشابه است ، میزان حداقل خطا در طراحی و یا شاید با احتمال 0% میباشد.
محصول نهایی تولیدشده از کتیا (CATIA) کیفیت بسیار خوبی دارد و مدت زمان طراحی این محصولات بسیار کوتاهتر از بقیه نرم افزارهای طراحیست.
فاصله سفارش طراحی باکتیا (CATIA) تا تحویل طراحی آن محصول بسیار کوتاه است.شرکت پارس صنعت با بهره گیری از مهندسین باتجربه در زمینه طراحی باکتیا (CATIA) در خدمت مشتریان عزیز میباشند.
نمونه های سفارش طراحی با کتیا (CATIA):