تهران، شادآباد

سبد خرید

مه پاش خوراک دهی گاوداری یا آخور گاوداری

یکی از موارد مهمی که در گاوداری‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است، جلوگیری از افزایش دمای بدن گاوها در سالن خوراک‌دهی است. ازآنجایی‌که این حیوانات در حین تعلیف، دمای بدنشان بالا می‌رود؛ استفاده از دستگاهی که هم محیط را خنک کند و هم بدن گاوها را، لازم و ضروری است.

در چنین مواقعی توصیه کارشناسان، استفاده از مه پاش گاوداری است. مه پاش خوراک‌دهی گاوداری با عملکردی که دارد هم باعث خنک شدن محیط و هم باعث خیس شدن بدن گاوها در حین خوردن خوراک می‌شود.

مه پاش خوراک دهی گاوداری یا آخور گاوداری

انواع مه‌پاش گاوداری

به‌طورکلی 3 نوع مه‌پاش گاوداری داریم که عبارت‌اند از مه‌پاش نازلی، التراسونیک و دیسکی. تفاوت عمده هر سه نوع مه‌پاش گاوداری در نوع اتصالاتشان است که به اتصالات پرسی، گالوانیزه و فیتینگی طبقه‌بندی می‌شوند.

اجزای اصلی مه‌پاش گاوداری

مه‌پاش گاوداری از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است. این اجزا سیستم مه‌پاشی را تشکیل می‌دهد که باعث افزایش بهره‌وری و سودآوری  در گاوداری‌ها می‌شود.

در ادامه به اجزای مه‌پاش گاوداری نگاهی می‌اندازیم:

  • الکتروپمپ (پمپاژ دستگاه)
  • نازل‌های مه‌پاش
  • سیستم فیلتراسیون
  • لوله‌های انتقال آب

البته نصب مه پاش گاوداری ممکن است به موارد دیگری مانند بست، پایه نازل و برخی اجزای دیگر نیز نیاز داشته باشد.

مزایای نصب مه پاش گاوداری

نصب مه‌پاش در گاوداری‌ها مزایای زیادی دارد. کاهش دمای محیط، کاهش گردوغبار، دورکردن حشرات موذی مانند مگس‌ها، خنک‌کردن بدن گاوها از عمده دلایلی هستند که می‌توان به اهمیت نصب این وسیله در گاوداری‌ها اشاره کرد.

علاوه براین، تمامی مزایایی که در نتیجه نصب مه‌پاش در گاوداری‌ها به دست می‌آید مس تواند منجر به افزایش تولید و کیفیت محصولات دامی اعم از گوشت و شیر شود.

نکات مهم در نصب مه پاش خوراک دهی گاوداری

برای افزایش عملکرد مه پاش خوراک دهی گاوداری یا آخور گاوداری باید نکاتی رعایت شود. در ادامه به بررسی برخی از آنها می‌پردازیم:

1. دبی نازل مه پاش گاوداری در آخورها باید به‌گونه‌ای انتخاب شود که آب‌روی بدن گاوها به‌خوبی باقی بماند. معمولاً برای افزایش عملکرد مه‌پاش برای خیس کردن این حیوانات از پمپ‌های گریزازمرکز  که دبی (میزان پرتاب آب) و هد (ارتفاع و طول پاشش آب) بالایی دارند، استفاده می‌کنند.

2. اغلب مه‌پاش‌های گاوداری دارای پمپ‌های تک‌فاز و 3 فاز هستند. جنس لوله‌های به‌کاررفته در این نوع مه‌پاش‌ها از پلی‌اتیلن است، هرچند که لوله‌های پی‌وی‌سی یا لوله‌های سبز هم کارایی دارد. اما در مقایسه با لوله پلی‌اتیلنی، لوله‌های pvc قیمت بالاتری دارد.

3. نازل‌های مه‌پاش گاوداری(مشاهده تمامی نازل مه پاش) در اتاق‌های خوراک دام معمولاً از جنس پلیمر، استیل و یا برنجی هستند. لازم به ذکر است انتخاب نوع نازل به سلیقه مشتری برمی‌گردد. توصیه پارس صنعت به دامداران عزیز استفاده از نازل‌های استیل و برنجی است؛ زیرا با وجود قیمت بالایی که دارد، اما طول عمر آن بسیار زیادتر است.

4. تایمرهای مه‌پاش(مشاهده انواع تایمر دیجیتال مه پاش) در سالن خوراک‌دهی گاوداری از نوع دوزمانه انتخاب می‌شوند. به‌عبارت‌دیگر این تایمرها قادر هستند تا در ساعتی خاص نیاز که مه پاش نیاز به کارکردن دارد، فعالیت کنند و در ساعتی دیگر کار نکنند. به طور مثال می‌توان دستگاه مه‌پاش گاوداری را برای 1 ساعت تنظیم کرد و 1 دقیقه استراحت؛ اما با رسیدن به ساعات پایانی شب که هوا خنک‌تر می‌شود، می‌توان به‌جای 1 ساعت مه رسانی، آن را برای ده دقیقه تنظیم نمود.

5. یکی از موارد مهمی که در نصب مه پاش گاوداری باید در نظر گرفته شود، نصب فیلتراسیون صنعتی و نیمه‌صنعتی است. این وسیله به‌خصوص زمانی که سختی آب زیاد باشد بسیار ضروری است. در این مواقع نصب فیلتراسیون صنعتی از نوع فیلتر کربن یا رزین توصیه می‌شود. در گاوداری‌هایی که میزان سختی آب کم است بهتر است از فیلتراسیون نیمه‌صنعتی از نوع الیافی استفاده شود تا جلوی ذرات ریز آب را بگیرد.

مه پاش خوراک دهی گاوداری یا آخور گاوداری

روش نصب مه پاش خوراک دهی گاوداری

در سالن خوراک دهی گاوها برای جلوگیری از تعرض آنها به حریم غذاخوری هم و همچنین دورماندن از آسیب‌های بدنی حین غذاخوردن، میله‌هایی نصب می‌شود. این فضای تعبیه شده برای هر گاو مساحتی بین 50 سانتیمتر تا 70 سانتیمتر دارد.

مه‌پاش‌ها در آخور گاوداری بافاصله‌ای که برای هر گاو در نظر گرفته شده است؛ یعنی فضای 50 تا 70 سانتیمتر نصب می‌شود. پس از نصب اتصالات مه‌پاش، نازل‌های آن با زاویه 45 درجه و یا کمی بزرگ‌تر در بالای هر گاو قرار داده می‌شود.

نکات مهم برای خرید مه‌ پاش گاوداری

برای خرید مه‌پاش گاوداری باید به پمپ و سیستمی که انتخاب می‌کنید، دقت نمایید؛ زیرا باید این لوازم را برای فضایی تقریباً 100 متر در نظر بگیرید.

همچنین ازآنجایی‌که مه‌پاش گاوداری در بعضی مواقع برای ضدعفونی‌کردن به کار می‌رود، بهتر است حتماً دارای مخزن باشد.

طول عمر سیستم مه‌پاش گاوداری به استحکام لوله و اتصالات آن بستگی دارد، پس در خرید آن به جنس این وسایل دقت کنید. علاوه بر این اگر به دنبال مصرف انرژی برق کمتری هستید، از مه‌پاشی استفاده کنید که دارای برچسب A باشد.

خرید مه پاش گاوداری

یکی از عوامل بیماری‌زا در گاوداری‌ها، گرما است. در واقع افزایش دما باعث تنفس بیشتر این حیوانات و اختلال در چرخه خواب آنها می‌شود. همین عوامل به بیماری دامی و کاهش قدرت باروری گاوها منجر می‌شود.

بنابراین، خرید تجهیزات مه ‌پاش بخش خوراکدهی گاوداری از مهم‌ترین موارد دامداری محسوب می‌شود و دامداران برای افزایش عملکرد گاوداری‌های خود باید از خرید و راه اندازی این بخش غافل نشوند.

ما در این مجموعه تمامی مراحل اعم از فروش تجهیزات، طراحی و نصب مه پاش خوراک دهی در گاوداری را به بهترین نحو ارائه می‌دهیم.

سوالات متداول

مه پاش سالن خوراک خوری گاوها دستگاهی است که در سالن‌های خوراک گاوها نصب می‌شود تا ذرات آب را به‌صورت اتوماتیک بر روی بدن گاوها اسپری کند. به دلیل ایجاد رطوبت بیشتر، کیفیت خوراک خوری گاوها بهتر می‌شود.

استفاده از مه پاش سالن خوراک خوری گاوها باعث می‌شود که بدن گاوها رطوبت بیشتری داشته باشد و از طریق جلوگیری از گرم‌شدن بدن آنها، کیفیت خوراک خوری گاوها بیشتر می‌شود.

هزینه نصب مه‌پاش در سالن خوراک خوری گاوها بستگی به ابزارهایی دارد که برای انجام این کار استفاده می‌شود. اما نصب این وسیله می‌تواند باعث بهبود شرایط زیستی و سلامتی گاوها شود که هزینه آن در مقایسه با تأثیر مثبتش، قابل اجتناب است.

مزایای استفاده از مه پاش سالن خوراک خوری گاوها شامل بهبود کیفیت تعلیف، صرفه‌جویی در هزینه‌های خنک‌سازی و افزایش سلامت، شیردهی و وزن‌گیری گاوها می‌شود.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]