بذر مناسب برای علوفه هیدروپونیک
امروزه کشت هیدروپونیک در تمام دنیا برای مقابله با کمآبی، کمبود مراتع و زمینهای کشاورزی به طور زیادی گسترش یافته است. روش کشت هیدروپونیک یا روش کشت بدون خاک در تولید سبزیجات و میوههای فراوانی مانند انواع کلم، اسفناج، گوجه و خیار و همچنین میوههایی مانند توت فرنگی کاربرد فراوانی دارد.
در کشور ما نیز کشت هیدروپونیک بیشتر در تهیه علوفه هیدروپونیک مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از علوفه هیدروپونیک در اغلب دامداریهای ایران، به علت مزایای فراوانی که دارد در حال گسترش است. مهمترین گام در تولید علوفه، تهیه بذر مناسب برای علوفه هیدروپونیک میباشد.
اگر شما نیز به دنبال خرید بذرمناسب، خرید تجهیزات و لوازم مورد نیاز برای علوفه هیدروپونیک و همچنین هرگونه مشاوره تلفنی و یا حضوری برای راهاندازی کشت علوفه هیدروپونیک هستید، میتوانید با کارشناسان ما در پارس صنعت با شماره ۰۹۹۳۵۷۰۶۷۴۷ تماس بگیرید.
کشت علوفه هیدروپونیک
کمبود علوفه سبز و تازه برای دام به دلیل تغییر شرایط زیستمحیطی مانند کمبود بارندگی و تخریب زمینهای کشاورزی مخصوصاً در فصول سرد سال، دامداران را به روشی برای تولید علوفه سوق داد. این روش تولید علوفه سبز با نام هیدروپونیک در جهان معروف شد.
کلمه هیدروپونیک از کلمه یونانی “آبکار میکند” گرفته شده است. این روش کشت به رشد گیاهان بدون خاک گفته میشود. به ط.ر کلی گیاهان برای رشد به سه چیز نیاز دارند، آب، خاک و نور خورشید. درکشت هیدروپونیک گیاهان برای رشد تنها با آب بسیار کمی آبیاری میشوند و خاک و نور خورشید در این روش کاملاً حذف شده است.
برای رشد علوفه هیدروپونیک باید لوازم و تجهیزات خاصی را فراهم کرد. زیرا کیفیت پایین و کمبود هر قسمت از تجهیزات منجر به خسارت به محصول نهایی و پایین آمدن کیفیت علوفه میشود.
ارزش غذایی بذر علوفه هیدروپونیک
از آنجاییکه در کشت علوفه هیدروپونیک، ریشهها و برگ سبز به طور کامل به حیوانات دامی و طیور برای تغذیه داده میشود بنابراین ویتامینهای کاملتر و بیشتری جذب بدن دام و طیور میشود. در روش کشت سنتی ریشه علوفه که دارای ریزمغذیهای زیادی است در خاک میماند و تبدیل به خوراک دام نمیشود.
نسبت برخی ویتامینها در علوفه هیدروپونیک در مقایسه با علوفه خشک:
- کلسیم: میزان کلسیم ۳۴درصد بیشتر از علوفه خشک
- پتاسیم: میزان پتاسیم ۸۰درصد بیشتر از علوفه خشک
- فسفر: میزان فسفر ۵۶درصد بیشتر از علوفه خشک
- پروتئین: میزان پروتئین ۳۰درصد بیشتر از علوفه خشک
- ویتامین آ: میزان ویتامین آ، ۲۵۸درصد بیشتر از علوفه خشک
- کربوهیدرات: میزان کربوهیدرات ۱۵درصد بیشتر از علوفه خشک
- سدیم: میزان سدیم ۶۹درصد بیشتر از علوفه خشک
- آهن: میزان آهن ۴۰درصد بیشتر از علوفه خشک
بذرهای علوفه هیدروپونیک
در کشت علوفه هیدروپونیک میتوان از بذرهای مختلفی استفاده کرد اما انتخاب بذر مناسب برای دام و طیور باید زیر نظر دامپزشکانی که به فواید و مصارف علوفه هیدروپونیک واقف هستند، باشد.
- ذرت
- گندم
- جو
- چاودار
- ارزن
- یونجه
بذر جو رایجترین بذری است که برای تولید علوفه استفاده میشود زیرا نسبت وزن بذر به تولید علوفه آن بهترین است تقریباً حدود ۱ کیلوگرم بذر به ۷ کیلوگرم علوفه. علوفه جو در بین حیوانات دامی و طیور خوش خوراکتر میباشد و در حیواناتی مانند گاوهای شیرده و گوشتی و همچنین اسبها باعث هضم بهتر علوفه میشود و از التهابات دستگاه گوارششان جلوگیری میکند. همچنین قیمت بذر جو نسبت به بذرهای دیگر مانند یونجه قیمت پایینتری دارد و مصرف آن برای دامدار توجیه اقتصادی بیشتری نسبت به کشت علوفه هیدروپونیک یونجه دارد.
بذر گندم، در رده دوم پرمصرفترین بذرها در ایران میباشد و به حیواناتی مانند گوسفند، بز سانان و حیوانات جونده مانند خوکچه هندی و خرگوش به عنوان خوراک داده میشود.
همچنین گاهی اوقات بنا به توصیه دامپزشک یا تجربه دامدار از بذرهای ترکیبی در کشت علوفه هیدروپونیک استفاده میشود. به طورمثال دامداران به طور نسبی بذرجو 75 درصد، بذر ذرت 20 درصد و بذریونجه 5 درصد در سینی هیدروپونیک کشت میکنند تا از ریزمغذیها و ویتامینهای مختلف در بذرهای متنوع برای حیوانات خود استفاده کنند.
ویژگی بذر مناسب
بذرهای مورد استفاده در تولید علوفه هیدروپونیک باید با کیفیت بالایی انتخاب شوند زیرا برای تولیدمحصول نهایی عالی، مهمترین فاکتور میباشد. بذرهای بیکیفیت منجر به کاهش تولید علوفه و همچنین کپکزدگی و خرابی محصول نهایی شود.
به طور خلاصه اگر بخواهیم ویژگی بذر مناسب برای علوفه هیدروپونیک را عنوان کنیم، میتوان موارد زیر را بیان کرد:
- قوه نامیه یا توانایی جوانه زدن بالایی داشته باشد.
- بذرها یکدست، سالم و بدون شکستگی باشند.
( بذر شکسته به علت رشد نکردن در مدت پرورش علوفه هیدروپونیک باعث گندیدگی و تولید قارچ در سینی کشت علوفه میشود. وجود قارچ در علوفه هیدروپونیک منجر به بیماری دام و طیور میشود).
3. بذرها باید با کشت آبی برداشت شده باشند.
4. مدت نگهداری بذرها نباید زیاد باشد، زیرا از قدرت رشد و قوه نامیهشان کاسته میشود.
5. بذرها نباید پوک و خالی باشند.
6. برای رشد بذرها از آفتکشها و سمهای قوی استفاده نشده باشد.
نمونهای از بذرهای نامناسب علوفه هیدروپونیک




نمونه بذرهای مناسب علوفه هیدروپونیک




خرید بذر علوفه هیدروپونیک
اگر شما نیز خرید بذرعلوفه هیدروپونیک با کیفیت بالا را دارید، کارشناسان ما در پارس صنعت آماده ارائه انواع خدمات در مورد خرید علوفه هیدروپونیک میباشند.
همچنین شما میتوانید از مشاوره حضوری یا تلفنی برای بازدیداز گلخانههای کشت علوفه هیدروپونیک جهت عیبیابی و نظارت بر رشد علوفه باکیفیت نیز استفاده کنید.
از دیگر خدمات پارس صنعت ساخت کانکس کشت علوفه هیدروپونیک با توجه به ابعاد موردنظر مشتری میباشد، اگر قصد خرید کانکس کشت علوفه هیدروپونیک و محصولات دیگری مانند سینی گلخانه هیدرو پونیک ، بستر کشت علوفه، فن و سیستم تهویه، لولههای آبرسانی، محلول ضد عفونی کننده، مخزن آب، سازه مخصوص کشت علوفه هیدروپونیک، بذر مناسب (بذر گندم، جو، ذرت، ارزن، چاودار و …) و بسیاری از تجهیزات دیگر را دارید، میتوانید همه روزه با شماره ۰۹۹۳۵۷۰۶۷۴۷ تماس بگیرید.