تهران، شادآباد

سبد خرید

علوفه هیدروپونیک خانگی[راهنمای کامل برای مبتدیان]

نسرین نیک نژاد
2023-10-31
11:20
6 Responses
علوفه هیدروپونیک خانگی

کشت هیدروپونیک از کلمه یونانی «Hydros» به معنای آب و «Ponic» به معنای کار کردن با آب سرچشمه گرفته است؛ در واقع این روش کشاورزی به معنای شیوه‌ای نوین از کشت است که بر پایه آب است. گیاهان در زراعت هیدروپونیک بدون خاک و با مقدار کمی آب رشد می‌کنند. در این مقاله پارس صنعت قصد داریم تا به آموزش علوفه هیدروپونیک خانگی بپردازیم. پس با ما همراه شوید.

جهت آموزش و دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص به مقاله علوفه هیدروپونیک چیست مراجعه کنید.

همچنین ویدئوی زیر که توسط شرکت پارس صنعت تهیه شده است، به آموزش کشت علوفه هیدروپونیک به صورت جامع می‌پردازد.

روش کشت علوفه هیدروپونیک 

از روش هیدروپونیک می‌توان برای تولید علوفه سبز که یک خوراک مقوی برای دام است، استفاده کرد. در سال‌های اخیر کاهش دسترسی به چراگاه و کمبود آب، تولید علوفه تازه را سخت کرده است. از آنجایی‌که علوفه هیدروپونیک را در همه سال و در هر شرایط آب و هوایی می‌توان پرورش داد، این روش بهترین راه برای تولید این محصول به جای کشاورزی سنتی است.

علوفه سبز و تازه یک ماده مغذی برای تغذیه دام است، امروزه کاهش دسترسی به زمین و کمبود آب، تولید علوفه سبز را در طول سال دشوار کرده است. همچنین، نبود علوفه باکیفیت مانع از رشد و تولیدمثل و سلامت بیشتر دام می‌شود.

5 گام کشت علوفه هیدروپونیک خانگی

کشت علوفه هیدروپونیک خانگی یک راه‌حل مناسب برای افرادی است که در شهرها و مناطقی با فضای محدود زندگی می‌کنند و علاقه دارند تا علوفه‌های تازه و مغذی را برای دام‌ها و طیور خود تولید کنند. این روش کشت، امکان دسترسی به علوفه‌های تازه در هر فصلی را فراهم می‌کند و به افراد اجازه می‌دهد که با کشت علوفه‌های موردنیاز خود، هزینه‌های خرید از بازار را کاهش دهند.

علاوه بر این، کشت علوفه هیدروپونیک خانگی مزایای زیست‌محیطی قابل‌توجهی نیز دارد. با کاهش مصرف آب نسبت به روش‌های کشاورزی سنتی، صرفه‌جویی از آب افزایش می‌یابد. همچنین، این روش کشت باعث کاهش استفاده از کودهای شیمیایی و حشره‌کش‌ها می‌شود که در نهایت باعث کاهش آلودگی محیطی می‌شود.

1. آماده سازی سالن کشت علوفه هیدروپونیک

مراحل نصب سالن علوفه هیدروپونیک، شامل نصب طبقات با قوطی‌های آهنی به ارتفاع 50 سانتیمتر و عرض بین 140 تا 160 سانتیمتر، هماهنگی عرض طبقات با ابعاد سینی‌های کشت، تعیین ارتفاع بین طبقات بر اساس ارتفاع گیاه و نحوه پاشش آب، در نظر گرفتن 7 طبقه در هر ردیف و نیاز به حدود 1000 متر قوطی فلزی یا نبشی برای 100 متر مربع و 7 طبقه است. سطح زیر کشت حدود 470 تا 500 متر مربع خواهد بود.

2. لوله کشی طبقات کشت علوفه هیدروپونیک

در مرحله لوله‌کشی و نصب پمپ برای خط اصلی انتقال آب، از لوله 32 پلی اتیلن استفاده کنید. ابتدای لوله را با اتصال نر به شیربرقی متصل کنید. سپس با استفاده از سه راه و زانو 32 پلی اتیلن، برای هر ردیف یک انشعاب ایجاد کنید.

برای نصب شیر برقی و تابلو برق سالن کشت علوفه، برای سالن 100 متری کشت علوفه از یک پمپ 1 اینچ، 1 اسب جتی با فشار 35 الی 45 متر و 160 عدد نازل مهپاش چهار طرفه استفاده کنید. در صورت وصل شدن پمپ به شیر آب شهری، از یک شیربرقی 1 اینچ برای جلوگیری از خروج آب در زمان های خاموشی استفاده کنید. اما اگر از مخزن آب استفاده می‌کنید، نیازی به شیربرقی ندارید.

لوله آب شهری یا خروجی مخزن را با استفاده از تبدیل و اتصال نری پلی‌اتیلن به ورودی پمپ (مکش پمپ) متصل کنید. سپس لوله 32 خط اصلی سیستم آبیاری علوفه را با استفاده از اتصال نر 32 پلی اتیلن به لوله 32 وصل کنید.

3. نصب مه پاش برای آبیاری علوفه هیدروپونیک

روش کاشت علوفه هیدروپونیک شامل نصب لوله‌های آبدهی و مه‌پاش‌هاست. برای آبیاری هر طبقه از لوله‌های آبدهی 16 آبیاری قطره ای (لودن) استفاده می‌شود. هر ردیف و در قسمت بالای هر طبقه، یک کمربند 32 در 1/2 اینچ روی لوله 32 نصب می‌شود و توسط شیر 16 در 1/2 آبیاری به لوله لودن 16 وصل می‌شود. لوله 16 در طول هر ردیف و بالای هر طبقه توسط بست کمربندی مهار می‌شود و انتهای آن با کور عینکی 16 پلمپ می‌شود. مه پاش‌های چهار طرفه با فاصله 2 متر از هم روی لوله های 16 آبیاری نصب می‌شوند و در وسط هر ردیف و در حداکثر ارتفاع قرار می‌گیرند.

4. آماده سازی بذرهای علوفه

سعی کنید از بذرهای تمیز و سالم استفاده کنید. بذرها باید به مدت 8-5 ساعت خیس کرده و سپس شسته شوند. سپس بذرها در سینی های کشت پخش می‌شوند و با دمای محیط بین 23 تا 28 درجه سانتیگراد نگهداری می‌شوند.

مدت‌زمان آبیاری یا مه‌پاشی علوفه باید حداقل 8 تا 10 نوبت در طول روز با مدت زمان 10 تا 20 ثانیه باشد. در این مرحله، تمام سطح بذر و علوفه باید خیس شود.

به طور خلاصه، مراحل آماده سازی بذر برای کشت علوفه هیدروپونیک خانگی شامل خیساندن بذر در آب گرم، افزودن نمک برای کاهش قارچ، شستشوی بذر و جوانه‌زدن آن، آماده‌سازی سینی و قرار دادن بذر در آن، نگهداری و آبیاری مناسب، حفظ نظافت و عدم دست‌کاری زیاد بر روی بذرهای جوانه‌زده می‌شود. در این روش، با یک کیلوگرم بذر ذرت در سینی، می‌توان حدود هشت کیلوگرم علوفه تولید کرد.

5. برداشت علوفه هیدروپونیک خانگی

برداشت علوفه در حدود 7 روز پس از کاشت انجام می‌شود. در صورتی که بذرها بیش از 8 روز در سینی کشت باقی بمانند، علوفه زرد می‌شود. علوفه به صورت موکت یا فرش رول شده برداشت می‌شود و می‌توانید به دام و طیور بدهید.

توجه داشته باشید که در این روش کاشت علوفه هیدروپونیک، تمام سینی‌های کشت پس از برداشت تمیز شده و مجدداً مورداستفاده قرار می‌گیرند.

در ادامه به روش آماده سازی بذر علوفه هیدروپونیک می‌پردازیم. برای تهیه بذر مناسب می‌توانید از شرکت پارس صنعت اقدام کنید.

روش کشت علوفه هیدروپونیک خانگی
روش کشت علوفه هیدروپونیک خانگی

آموزش کشت علوفه هیدروپونیک

آموزش اصولی روش کشت علوفه هیدروپونیک اهمیت بسیاری دارد. زیرا این آموزش به افراد کمک می‌کند تا با استفاده از تکنیک‌های صحیح هیدروپونیک، عملکرد بهتری را در کشت علوفه‌ها به دست آورند. همچنین، این آموزش به عنوان یک ابزار برای ارتقای کشت پایدار و مدیریت بهتر منابع طبیعی نیز اهمیت دارد.

کارشناسان ما در پارس صنعت آماده ارائه انواع خدمات نظیر فروش ادوات و تجهیزات مورد نیاز راه‌اندازی گلخانه علوفه هیدروپونیک هستند. شما می‌توانید از مشاوره حضوری یا تلفنی برای بازدیداز گلخانه‌های کشت علوفه هیدروپونیک جهت عیب‌یابی و نظارت استفاده کنید.

همچنین از دیگر خدمات پارس صنعت فروش تجهیزات گلخانه‌ای است. شما عزیزان می‌توانید با کلیک بر روی تجهیزات گلخانه‌ای و کشاورزی از محصولات پارس صنعت دیدن نمایید و یا همه روزه با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 4.2]

مقالات مرتبط

6 پاسخ

  1. سلام هزینه سالن علوفه برای ۵۰۰راس گوسفند قدر میشه

    1. سلام جناب محمدی زاده برای اینکه هزینه 500 راس گوسفند را حساب کنید ابتدا باید مشخص شود هر گوسفند شما در روز چه مقدار علوفه میخورد اگر بنا به فرض بگذاریم در روز شما 2 کیلو علوفه به دامتان میدهید نصف اگر علوفه خشک دهید نصف علوفه تر شما در روز به پکیج 500 کیلو در روز احتیاج دارید که با مراجعه به سایت میتوانید حدود پکیج 500 کیلو در روز را مشاهده کنید

  2. سلام
    آیا کشت علوفه هیدروپونیک خانگی برای فروش مقرون به صرفه است و در فضای ۴ در پنج متر چقدر علوفه هیدروپونیک میتوان تولید کرد و چقدر سوددهی دارد؟

    1. سلام دوست عزیز در این متراز در حدود 100کیلو در روز می توان برداشت کرد ودر ارتباط با سود دهی خدمتتان عرض کنم شما قبل از هر گونه سرمایه گذاری ابتدا بازار فروش را باید داشته باشید زیرا این علوفه را نمیشود در طولانی مدت نگهداری کرد

  3. سلام آیا تولید یونجه به دلیل استفاده بیشتر دامداران ازین محصول نسبت به سایر اقلام ارجحیت بیشتری ندارد ؟؟وقیمت فروش بیشتر ؟؟؟یا با سایر بذور فرقی ندارد؟؟

    1. سلام جناب محسن ایام به سلامتی .یونجه یکی از علوفه های خوش خوراک برای دام است ولی با توجه به اینکه بذر یونجه از لحاظ قیمتی مقرون به صرفه نیست زیاد مورد استقبال قرار نمیگیرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *