برنج به عنوان یک دانه غلات، پرمصرفترین غذای اصلی برای بیش از نیمی از جمعیت انسانهای جهان است. برنج مهمترین محصول غذایی از نظر تغذیه و کالری دریافتی انسان است و بیش از یکپنجم کالری مصرفی در سراسر جهان را برای مردم دنیا تأمین میکند.
اهمیت به روش کشت برنج با استفاده از روشهای نوین، باعث تولید بیشتر این محصول میشود و چه چیزی بهتر از اینکه بتوانیم با حداقل انرژی مصرفی اعم از خاک، آب و … تولید این محصول را چند برابر کنیم.
اهمیت به روش کشت برنج، باعث تولید بیشتر برنج میشود. اگر به دنبال این سؤال آمدهاید که یک هکتار زمین چقدر برنج میدهد، با ما همراه باشید.

مراحل کشت برنج، از بذر برنج تا خوشههای سبز
برای کشت برنج، نشا برنج را که از قبل تهیه کردند و در ادامه به روش تهیه آن میپردازیم، درون زمین کشاورزی که شالیزار نام دارد قرار میدهند. آبیاری منظم و دوره ای زمین شالیزار مهم ترین عامل برای کشت برنج است البته در این میان باید به نقش آفت کش ها و از بین بردن علف های هرز هم اشاره کرد.تولید نشا برنج، نقطه شروع کشت برنج
نشاکاری، عمل انتقال نشا برنج به زمین اصلی است. انتقال نشاها به دو عامل مهم بستگی دارد، رشد نشا برنج و فصل نشاکاری.
زمان مناسب برای نشاکاری:
بهطورکلی کاشت برنج در سه مرحله انجام میشود:
- مرحله اول که از اواخر اسفند شروع میشود شامل آمادهسازی مزارع و خزانه گیری برنج است.
- مرحله دوم نوبت کاشت نشا برنج در زمین است که در اردیبهشت انجام میشود.
- مرحله سوم که مرحله برداشت برنج است، زمان آن شهریورماه است.
مراحل تولید نشا برنج:
بذر انتخاب شده برای تولید نشا برنج از محصولات سال قبل است. معمولاً بعد از برداشت برنج و خشککردن برنج، مقداری بذر بهصورت شلتوک و یا خوشهای نگهداری میشود تا برای کشت برنج در سال بعد مورداستفاده قرار گیرد.
1. عملیات شستن بذر برنج
2. جداسازی بذرهای پوک از بذرهای قوی
3. قراردادن بذرها در کیسه
4. قراردادن کیسه بذرهای برنج در آب
5. جوانه زدن بذرهای برنج
6. آمادهسازی نشا برنج
برای نشا برنج نیز دو روش وجود دارد استفاده از خزانه برنج و سینی نشا.
برای آشنایی با سینی نشا برنج ویدئو زیر که توسط شرکت پارس صنعت تهیه شده است را ملاحظه نمایید.
برداشت برنج، مرحله آخر کشت برنج
چرخه بیولوژیکی برنج (از نشا تا برداشت) حدود 95 روز (واریته های خیلی زودرس) تا تقریباً 250 روز (واریته های بسیار دیررس) متغیر است. ارقام متوسط بالغ را می توان 120-150 روز پس از کاشت برداشت کرد. وقتی دانه ها شروع به رنگ زرد شدن و سفت شدن می کنند، می توانیم بفهمیم چه زمانی دانه ها آماده برداشت هستند.
برداشت به موقع محصولات برنج برای به حداکثر رساندن کیفیت و عملکرد دانه بسیار مهم است. اگر زود برداشت کنیم، دانههای جمع آوری شده نارس میشوند و در نتیجه بازیافت آسیاب ضعیفی خواهند داشت و به راحتی میشکنند. از سوی دیگر، زمانی که محصولات دیر برداشت میشوند، دانه ممکن است از خوشه بیفتد و منجر به خسارات سنگین شود.
به عنوان یک قاعده کلی، برداشت ممکن است تنها زمانی شروع شود که دانه ها در درصد 80-85٪ رسیده یا رنگ زرد طلایی داشته باشند.
هر هکتار زمین چقدر برنج میدهد؟
به طور کلی در هر هزار متر زمین شالیزار، می توان بین 350 تا 400 کیلوگرم برنج برداشت کرد. پس در هر هکتار این میزان ده برابر می شود و در حدود 3500 تا 4000 کیلوگرم می توانیم برداشت کنیم.
البته ناگفته نماند عواملی مانند آبیاری، زمین حاصلخیز و نژاد برنج نیز در این میان تأثیر زیادی دارد.
روش برداشت برنج:
برداشت برنج میتواند به صورت دستی یا مکانیکی انجام شود. در برداشت دستی، کارگران با استفاده از چاقوهای تیز، بوته های برنج را از شالیزارهای برنج جمع آوری می کنند. سپس آنها را با دقت تمیز کرده و آسیب دیده را جدا می کنند. برداشت مکانیکی را می توان با استفاده از ماشینهایی انجام داد که تمامی عملیاتها مانند برش، خرمنکوبی و تمیز کردن را با هم ترکیب میکنند.
اگر شما نیز در ابتدای راه تولید برنج هستید و یا از تولیدکنندگان این محصول باارزش، میتوانید همه روزه با شماره 09935706747 در شرکت پارس صنعت تماس بگیرید.
یک پاسخ
سلام وقت بخیر. اگه بخوایم با حداقل میزان آب برنج رو پرورش بدیم شما راه حلی دارید؟ ممنون میشم راهنمایی کنید