تهران، شادآباد

سبد خرید

روش کاشت نشا برنج در سینی؛ با خاک و بدون خاک

نسرین نیک نژاد
2022-11-07
22:05
4 Responses
روش کشت نشا برنج در سینی

یکی از روش‌های مفید در تولید محصولات کشاورزی، کاشت نشا یا نشاکاری است. نشا به مرحله‌ای از رشد گیاه گفته می‌شود که مرحله بذر را گذرانده و در نیمه راه رشد قرار دارد. تحقیقات نشان داده که برخی از محصولات کشاورزی با کمک نشا کاری، تولیدشان چند برابر می‌شود.

به‌طورکلی، نشاهای باکیفیت می‌توانند باعث تولید محصولات زراعتی بیشتر از جمله برنج شوند. افزایش کیفیت محصول نهایی، یکنواختی در رشد و کاهش زمان تولید از مهم‌ترین دلایل نشا برنج است.

در این نوشتار قصد داریم تا به بررسی یکی از تجهیزات مهم برای کاشت برنج یعنی سینی نشا برنج بپردازیم. همچنین در ویدئوی زیر به بررسی سینی نشا برنج ساخت شرکت پارس صنعت پرداخته‌ایم.

روش تولید نشا برنج:

نشا برنج گیاه کوچک چند برگی است که از رشد بذر این گیاه در محیط خزانه یا سینی نشا برنج تولید می‌شود. نشا برنج  قسمتی از رشد خود را در شرایطی کنترل شده می‌گذراند تا به زمین انتقال داده شود.

به طورکلی در تولید نشا برنج دو روش زیر وجود دارد:

  • تولید نشا برنج در خاک

روش کشت نشا برنج در سینی
کشت نشا برنج در خاک

در روش تولید نشا برنج در خاک یا خزانه برنج معمولاً زمینی برای این کار اختصاص داده می‌شود که عاری از هرگونه آلودگی و حشره است. بذرهای برنج را با عمق و فاصله مناسب در این زمین که در استان گیلان به «تمبیجار» معروف است قرار می‌دهند تا به نشا برنج تبدیل شوند.

 

  • تولید نشا برنج بدون خاک

روش کشت نشا برنج در سینی
کشت نشا برنج بدون خاک

اگرچه کاشت مستقیم رایج‌ترین روش کاشت بذر است. بااین‌حال، برخی از بذرهای گیاهی مانند برنج، اگر در ابتدا در ظروف یا بستری کاشته شوند و بعداً پیوند شوند، عملکرد بهتری دارند.

در ادامه مراحل کاشت نشا برنج در سینی را توضیح داده‌ایم:

1. در ابتدا سینی نشای مناسب را انتخاب کنید. کاشت در بستر خاک ارزان‌تر از استفاده از سینی نشا است. بااین‌حال، استفاده از سینی نشا برنج به شالی‌کاران این امکان را می‌دهد که محیط مناسب را برای رشد نشا فراهم کنند.

نکته مهم: در روش کشت نشا برنج در سینی، ظرف موردنظر باید به‌اندازه کافی عمیق باشد تا نشاها به‌خوبی ریشه‌دار شوند و به‌اندازه کافی نیز عریض باشد تا از هم تنیده شدن ریشه‌ها جلوگیری شود.

2. سینی را برای کاشت نشا برنج آماده کنید. ظروف باید به‌درستی تمیز شوند تا قارچ یا حشرات در آنها وجود نداشته باشد.

3. بذرها را درون سینی قرار دهید. نحوه قراردادن بذر برنج تا حد زیادی به‌اندازه آنها بستگی دارد.

4. برای مراقبت از جوانه زدن بذرها در روش کاشت نشا برنج در سینی، باید از نوسانات دما جلوگیری شوند. رطوبت و گردش هوای کافی نیز باید تأمین شود تا نشا برنج دچار کپک‌زدگی نشود.

5. آبیاری باید به‌اندازه کافی باشد نه بسیار زیاد و نه بسیار کم زیرا در هر دو صورت به نشا برنج آسیب زیادی می‌رسد.

6. سینی نشا برنج را در فضایی قرار دهید که نشاها از کمبود هوا و نور آفتاب رنج نبرند.

7. در روش کشت نشا برنج در سینی، نشا برنج باید تا زمانی که اولین برگ‌های سبز آن ظاهر شوند، محافظت شوند. هنگامی که قد نشاها به میزان مجاز برای کشت رسید، نشاها برای کشت در زمین آماده هستند.

سینی کشت چه مزایایی دارد؟

یکی از مهم‌ترین مزایا در روش کاشت نشا برنج در سینی، استفاده بهینه از فضای کشت است. زیرا با استفاده از سینی نشا برنج و قراردادن آن در طبقات عمودی، می‌توانید برنج بیشتری تولید کنید. همچنین استفاده از سینی نشا باعث مصرف کمتر آب و دورماندن از حشرات و آفت‌ها است.

از مزایای دیگر این وسیله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صرفه‌جویی در زمان
  • کاهش نیروی کار
  • کاهش مصرف بذر
  • کاهش مصرف آب
  • حذف آفات برنج
  • کارآفرینی و ایجاد شغل برای جوانان
  • کاهش هزینه‌های جانبی مانند هزینه‌های سازه برای بستر کشت برنج به روش سنتی

سینی نشا برنج

ویژگی سینی نشا برنج (پارس صنعت):

شرکت پارس صنعت چند سالی‌ است که در زمینه تولید تجهیزات کشاورزی فعالیت چشمگیری دارد. یکی از لوازم تولید شده در این مجموعه، سینی نشا برنج است که در ادامه به مهم‌ترین ویژگی‌هایش می‌پردازیم:

1- تمام مراحل ساخت سینی نشا برنج پارس صنعت از 0 تا 100 درون مجموعه انجام می‌شود به همین دلیل با قیمت همسان با رقبا سبدهای نشا ما دارای کیفیت بسیار بالاتری خواهند بود.

2- یکی دیگر از مزیت‌ها رفع مشکلات سبز نشدن یکدست نشاها است. پارس صنعت سینی‌های نشا را طوری تولید کرده است که دارای محل جریان هوا بین سینی‌ها است و این به رشد بهتر نشا کمک می‌کند.

3- اندازه سینی نشا برنج پارس صنعت متناسب با مکانیزم دستگاه‌های کشت نشا محاسبه شده با 30*60 سانتی‌متر و عمق 3 سانتی‌متر. تعداد سینی نشا برنج در هر هکتار به نوع کشت سنتی و مکانیزه بستگی دارد.

4- سینی‌های نشا پارس صنعت دارای راه‌های عبور هوا است که باعث عدم وجود باکتری‌ها و کپک نزدن محصولات می‌شود. مخصوصاً در بحث هیدروپونیک که با سلامت دام در ارتباط است.

خرید سینی نشا برنج:

برای خرید این محصول با مراجعه به صفحه سینی نشا برنج می‌توانید سفارش‌های خود را به‌صورت عمده برای کارشناسان ما ارسال نمایید. همچنین اگر قصد خرید انواع سینی نشا را برای کاشت گوجه‌فرنگی، فلفل‌دلمه‌ای، کاکتوس و غیره دارید روی کلمه سینی نشا کلیک کنید تا از لیست کامل این محصولات دیدن نمایید.

 

Click to rate this post!
[Total: 19 Average: 3.2]

مقالات مرتبط

4 پاسخ

  1. سلام وقتتون بخیر. فیلم از روش کاشت برنج ندارید پرحله به مرحله

    1. سلام جناب ساروقی وقت بخیر متا سفانه فیلم از روش کشت نداریم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *