امروزه تولید نشا بخشی مهم و ضروری در تولید محصولات کشاورزی است. نشاهای باکیفیت، محصولی باارزش هستند که میتوانند باعث تولید بیشتر محصولات زراعتی از جمله برنج شوند.
افزایش کیفیت محصول نهایی، یکنواختی در رشد و کاهش زمان تولید از مهمترین دلایل استفاده از سینی در نشا برنج است.
روش تولید نشا برنج:
نشا برنج گیاه کوچک چند برگی است که از رشد بذر در محیط خزانه یا سینی نشا برنج تولید میشود. نشا برنج قسمتی از رشد خود را در شرایطی کنترل شده میگذراند تا به زمین انتقال داده شود.
در تولید نشا برنج دو روش وجود دارد که در ادامه به آن میپردازیم:
-
تولید نشا برنج در خاک

در روش تولید نشا برنج در خاک یا خزانه برنج معمولاً زمینی برای این کار اختصاص داده میشود که عاری از هرگونه آلودگی و حشره است. بذرهای برنج را با عمق و فاصله مناسب در این زمین که در استان گیلان به «تمبیجار» معروف است قرار میدهند تا به نشا برنج تبدیل شوند.
-
تولید نشا برنج بدون خاک

اگرچه کاشت مستقیم رایجترین روش کاشت بذر است. بااینحال، برخی از بذرهای گیاهی مانند برنج، اگر در ابتدا در ظروف یا بستری کاشته شوند و بعداً پیوند شوند، عملکرد بهتری دارند.
در اینجا چند مرحله اساسی برای روش کاشت نشا برنج در سینی آوردهایم:
1. سینی نشای مناسب را انتخاب کنید. کاشت در بستر خاک ارزانتر از استفاده از سینی نشا است. بااینحال، استفاده از سینی نشا برنج به شالیکاران این امکان را میدهد که محیط مناسب را برای رشد نشا فراهم کنند.
نکته مهم: در روش کشت نشا برنج در سینی، ظرف موردنظر باید بهاندازه کافی عمیق باشد تا نشاها بهخوبی ریشهدار شوند و بهاندازه کافی نیز عریض باشد تا از هم تنیده شدن ریشهها جلوگیری شود.
2. سینی را برای کاشت نشا برنج آماده کنید. ظروف باید بهدرستی تمیز شوند تا قارچ یا حشرات در آنها وجود نداشته باشد.
3. بذرها را درون سینی قرار دهید. نحوه قراردادن بذر برنج تا حد زیادی بهاندازه آنها بستگی دارد.
4. برای مراقبت از جوانه زدن بذرها در روش کاشت نشا برنج در سینی، باید از نوسانات دما جلوگیری شوند. رطوبت و گردش هوای کافی نیز باید تأمین شود تا نشا برنج دچار کپکزدگی نشود.
5. آبیاری باید بهاندازه کافی باشد نه بسیار زیاد و نه بسیار کم. در هر دو صورت به نشا برنج آسیب زیادی میرسد.
6. سینی نشا برنج را در فضایی قرار دهید که نشاها از کمبود هوا و نور آفتاب رنج نبرند.
7. در روش کشت نشا برنج در سینی، نشا برنج باید تا زمانی که اولین برگهای سبز آن ظاهر شوند، محافظت شوند. هنگامی که قد نشاها به میزان مجاز برای کشت رسید، نشاها برای کشت در زمین آماده هستند.
روش کاشت نشا برنج در سینی چه مزیتی دارد؟
در روش کاشت نشا برنج در سینی، مزیت در استفاده بهینه از فضای کشت است. زیرا با استفاده از سینی نشا برنج و قراردادن آن در طبقات عمودی، میتوانید نشا برنج بیشتری تولید کنید. همچنین استفاده از سینی نشا باعث مصرف کمتر آب و دورماندن از حشرات و آفتها است.
- صرفهجویی در زمان
- کاهش نیروی کار
- کاهش مصرف بذر
- کاهش مصرف آب
- حذف آفات برنج
- کارآفرینی و ایجاد شغل برای جوانان
- کاهش هزینههای جانبی مانند هزینههای سازه برای بستر کشت برنج به روش سنتی
ویژگیهای سینی نشا برنج پارس صنعت:
1- تمام مراحل ساخت سینی نشا برنج پارس صنعت از 0 تا 100 درون مجموعه انجام میشود به همین دلیل با قیمت همسان با رقبا سبدهای نشا ما دارای کیفیت بسیار بالاتری خواهند بود.
2- یکی دیگر از مزیتها رفع مشکلات سبز نشدن یکدست نشاها است. پارس صنعت سینیهای نشا را طوری تولید کرده است که دارای محل جریان هوا بین سینیها است و این به رشد بهتر نشا کمک میکند.
3- اندازه سینی نشا برنج پارس صنعت متناسب با مکانیزم دستگاههای کشت نشا محاسبه شده با 30*60 سانتیمتر و عمق 3 سانتیمتر. تعداد سینی نشا برنج در هر هکتار به نوع کشت سنتی و مکانیزه بستگی دارد.
4- سینیهای نشا پارس صنعت دارای راههای عبور هوا است که باعث عدم وجود باکتریها و کپک نزدن محصولات میشود. مخصوصاً در بحث هیدروپونیک که با سلامت دام در ارتباط است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد این محصول با شماره 09935706747 تماس بگیرید.