برنج به عنوان یک دانه غلات، پرمصرف ترین غذای اصلی برای بیش از نیمی از جمعیت انسانهای جهان است. این کالا پس از نیشکر و ذرت، سومین کالای کشاورزی در جهان است.
ازآنجاییکه بخش قابلتوجهی از محصولات نیشکر و ذرت برای اهدافی غیر از مصرف انسان استفاده میشود، برنج مهمترین محصول غذایی از نظر تغذیه و کالری دریافتی انسان است و بیش از یکپنجم کالری مصرفی در سراسر جهان را تأمین میکند.
کشت برنج برای کشورها و مناطقی که آب فراوان دارند بسیار مناسب است. بااینحال، با روشهای نوین کشاورزی مانند تولید نشاء برنج در سینی نشاء میتوان به محصولات بیشتر و باکیفیتتری دستیافت که نیاز به آب فراوانی در مراحل اولیه ندارند.
مزایای استفاده از سینی نشاء برنج:
- صرفهجویی در زمان
- کاهش نیروی کار
- کاهش مصرف بذر
- کاهش مصرف آب
- حذف آفات برنج
- کارآفرینی و ایجاد شغل برای جوانان
- کاهش هزینههای جانبی مانند هزینههای سازه برای بستر کشت برنج به روش سنتی
مشخصات سینی نشاء برنج:
ابعاد سینیهای نشاء برنج معمولاً 30 در 60 است و عمق 3 سانتیمتری دارند. کف این سینیها مشبک برای قراردادن خاک و بذر در آن است.
تعداد سینی نشاء برنج برای هر هکتار:
برای تخمین زدن تعداد سینی نشاء برنج برای هر هکتار باید به روش کشت نشاء دقت کرد. در واقع نوع کشت سنتی و مکانیزه بر تعداد استفاده از سینی نشاء برنج مؤثر است.
ازآنجاییکه در روش مکانیزه، قراردادن نشاء برنج در داخل زمین با ماشین و بهصورت مکانیکی انجام میگیرد، نشاء ها بافاصله و منظمتر در زمین کشت قرار میگیرند و تعداد کمتری از سینی نشا برنج برای هر هکتار مناسب است.
در روش مکانیزه تقریباً حدود ۴۰۰-۳۵۰ سینی نشاء برای هر هکتار مناسب است درحالیکه در روش سنتی برای یک هکتار زمین به تعداد زیادتری سینی نشا برنج نیاز است.
در کشت سنتی برنج به علت رعایتنکردن فاصله مناسب بین بذرها بین ۵۵۰ – ۴۵۰ سینی نشاء برنج لازم است. البته ناگفته نماند تعداد سینی نشا برنج به جز روش مکانیزه و سنتی به عوامل دیگری نیز بستگی دارد که در ادامه ذکر میکنیم.
تعداد استفاده از سینی نشاء برنج به چه عواملی بستگی دارد؟
• روش مکانیزه و روش کشت سنتی
• میزان حاصلخیزی خاک
• اصول و تجربه کشاورز منطقه کشت
• میزان وزش باد
(در مناطق بادخیز میزان تراکم کاشت به علت سنگینی خوشهها باید کمتر باشد تا از آسیب به آنها در زمان وزش باد جلوگیری کند.
چرا سینی نشاء برنج در کشت مکانیزه مهم است؟
در روش مکانیزه در پرورش نشاء برنج دقت در خرید محصولات اولیه بسیار مهم است. یکی از این موارد سینی نشاء برنج است که کیفیت مناسب آن منجر به تولید نشاء برنج بهتری میشود.
در مراحل بعدی انتخاب مقدار مناسب بذر برنج، ضدعفونی بذر، خیساندن بذر برنج و انتخاب خاک مناسب برای سینی نشا برنج باعث یکنواختی در جوانهزنی بذرها و رشد سریع آنها میشود.
رشد سریع در مراحل اولیه مشکلات علفهای هرز را کاهش میدهد و مقاومت محصول را در برابر آفات و بیماریهای حشرات افزایش میدهد. همه این عوامل به عملکرد بهتر و بهرهوری بیشتر مزارع برنج کمک میکند.
استفاده از سینی نشاء برنج مزیت دور ماندن از آفتهای برنج و عدم استفاده از آفتکشها را برای کشاورزان عزیز به ارمغان میآورد.
میزان مناسب بذر، عملیات کشت بذر برنج در سینی نشاء برنج و آبیاری سینیهای نشاء از مراحل مهم اولیه در کشت برنج است.
خرید سینی نشاء برنج:
قبل از کاشت برنج، آمادهسازی بذر در سینی نشاء برنج انجام میشود. در واقع بذر اولیه در این بستر کشت با استفاده از خاک مناسب رویانده میشود و تبدیل به نشاء سبزی میشود که در داخل خاک کاشته میشود.
اهمیت انتخاب درست در خرید سینی نشاء برنج به دلیل اولین بستر کشت بذر بسیار مهم و ضروری است.
اگر شما هم علاقه مند به کشت برنج و یا در کار کشت نشاء برنج به روش سنتی در خزانه هستید، میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خرید سینی نشاء برنج و همچنین خاک مناسب برای سینی نشاء برنج به کارشناسان ما در مجموعه پارس صنعت مراجعه کنید.
در مجموعه پارس صنعت از خدماتی چون مشاوره رایگان، تأمین تجهیزات و لوازم مورد نیاز کشت برنج میتوانید برخوردار شوید.
کارشناسان ما با بهرهگیری از دانش روز دنیا در زمینه کشت و تجربیات زیاد در زمینه انواع کشتهای کشاورزی مانند هیدروپونیک، همهروزه در خدمت شما عزیزان هستند. برای اطلاع بیشتر میتوانید با شماره ۰۹۹۳۵۷۰۶۷۴۷ تماس بگیرید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد این محصول بر روی کلمه «سینی نشا» کلیک کنید.
پارس صنعت در تمام راه در کنار شما میماند.
2 پاسخ
سلام خسته نباشید 5ساله که پرورش نشا مکانیزه برنج رو شروع کردم .میخواستم پرورش هیدرو پنیک بدون خاک رو یاد بگیرم ببینم میتونم انجام بدم یا نه چون من مشکل خزانه برای پرورش محصول رو دارم
سلام وقت بخیر برای پرورش هیدروپونیک شما احتیاج به فضایی دارید که کف سرامیک و دیواره ها هم سرامیک باشدو این محصول را نمی توان خشک یا نگهراری کرد