در سالهای اخیر یکی از بزرگترین معضلات در صنعت کشاورزی کمآبی و خشکسالی است که متأسفانه بسیاری از شهرهای کشور عزیزمان را تحت تأثیر قرار داده است.
کمآبی نهتنها کشاورزی را تحت شعاع قرار داده است بلکه بسیاری از صنایع دیگر مانند دامداری نیز بهواسطه خشکسالی با مشکلات عدیدهای روبرو شدهاند.
اما با روشهای نوین کشاورزی شاید در شهرهای کویری تهیه غذای دام با علوفه تازه دیگر محال به نظر نرسد. روش کشت هیدروپونیک یک روش کشت بدون خاک، بدون نور خورشید و با مصرف کمی آب که با استفاده از لوازم تولید علوفه هیدروپونیک مانند سینی کشت میتواند تجدیدپذیر هم باشند، انجام میگیرد.
یکی از شهرهای قدیمی ایران که در سالهای اخیر با مشکل کمآبی مواجه شده است و بهواسطه آبوهوای خشکی که دارد مستعد کشاورزی نیست و شغل دامداری در این شهر و روستاهای اطرافش رونق بیشتری دارد، شهر کاشمر واقع در استان خراسان رضوی است.
تاریخچه کشت علوفه هیدروپونیک:
روش کشت علوفه هیدروپونیک در جهان قدمتی 50 ساله دارد و در ایران نیز به طور رسمی در حدود 15 سال پیش شروع به تولید علوفه تازه به این روش شده است. ما جالب است که بدانید این روش کشت تاریخچه هزارسالهای دارد که برمیگردد به زمان هخامنشیان که برای عید نوروز سبزه تازهای با بذرهای مختلف تولید میکردند.
در واقع کشت علوفه هیدروپونیک ریشه در تاریخ کهن ما ایرانیان دارد و خوشبختانه این روش کشاورزی عالی دوباره به سرزمینمان برگشته است.
ناگفته نماند که کشت علوفه هیدروپونیک در ایران نخستینبار در استان خراسان جنوبی به مرحله بهرهبرداری و تولید انبوه رسیده است.
فواید کشت علوفه هیدروپونیک در کاشمر:
تولید علوفه سنتی نیاز به سرمایهگذاری برای خرید زمین، ماشینآلات کشاورزی، تجهیزات، زیرساختهای موردنیاز برای قبل و بعد از برداشت، هزینه حملونقل و انبار نگهداری از علوفه دارد. همچنین به نیروی کار، کودها و آفتکشها هم نیاز دارد.
در کشت علوفه هیدروپونیک تنها به بذر و آب بهعنوان مواد اولیه تولید با حداقل تعداد نیروی کارنیازاست. در سیستمهای هیدروپونیک تنها 7-8 روز طول میکشد تا بذر به علوفه تبدیل شود درحالیکه در کشاورزی سنتی حداقل 45-60 روز طول میکشد.
علوفه هیدروپونیک به تجهیزات تخصصی و دانش فنی بیشتری نسبت به کشاورزی سنتی نیاز دارند. زیرا با رعایت نکات ضروری، احتمال کپک و گندیدگی در این روش بسیار است و بنابراین، مشاوره و راهنمایی در زمینه کشت و خرید لوازم مورد نیاز علوفه هیدروپونیک و تهیه بذر از الزامات این روش کشت است.
کارشناسان مجموعه پارس صنعت در تمام مسیر تولید علوفه هیدروپونیک در کاشمر در کنار شما هستند.
روش کشت برای علوفه هیدروپونیک:
• دانهها را از یک روز قبل زیر نور مستقیم خورشید خشک کنید.
• دانههای باکیفیت خوب را در محفظهای شستشو دهید.
• دانههای شناور سبکوزن را بردارید.
• آب را تخلیه کرده و دوباره آب تازه اضافه کنید.
• مراحل بالا را تکرار کنید تا خاک و دانههای ضعیف از بین بروند.
• محلول ضدعفونیکننده را به دانهها اضافه کنید.
• پس از تخلیه ماده ضدعفونیکننده، دانهها را خیس کنید و در محوطه تاریک قرار بدهید تا جوانه بزند.
• بعد از جوانهزنی، بذرها را به طور مساوی روی سینیهای کشت هیدروپونیک منتقل کنید.
• بذرهای جوانهزده شده را در زیر نور مصنوعی قرار دهید زیرا نور خورشید برای جوانهها مضر میباشد.
• مرحله آخر آبرسانی و محلولهای غذایی به سینی جوانههای علوفه میباشد.
مشاوره علوفه هیدروپونیک در کاشمر:
تجهیزات کشت علوفه هیدروپونیک و راهاندازی گلخانه هیدروپونیک، به طور حتم باید با نظر کارشناسان این صنعت باشد. زیرا هرگونه اشتباه کوچکی ممکن است منجر به آسیب دیدگی علوفه و در نتیجه عدم استفاده از محصول نهایی میشود.
کارشناسان ما در پارس صنعت آماده ارائه انواع خدمات نظیر فروش ادوات و تجهیزات مورد نیاز راهاندازی گلخانه علوفه هیدروپونیک میباشند.
شما میتوانید با خرید پکیج صفر تا صد مشاوره علوفه هیدروپونیک پارس صنعت، از ابتدا تا انتهای کار را با خیال راحت به کارشناسان ما در این مجموعه بسپارید. در پکیج صفر تا صد کشت علوفه هیدروپونیک پارس صنعت شما از خدماتی چون مشاوره رایگان، تأمین تجهیزات و لوازم مورد نیاز کشت علوفه هیدروپونیک، تهیه بذر مناسب و همچنین پشتیبانی دائمی میتوانید برخوردار شوید.
اگر قصد خرید محصولاتی مانند سینی کشت علوفه هیدروپونیک، بستر کشت علوفه، فن و سیستم تهویه، لولههای آبرسانی، محلول ضد عفونی کننده، مخزن آب، سازه مخصوص کشت علوفه هیدروپونیک، بذر مناسب (بذر گندم، جو، ذرت، ارزن، چاودار و …) و بسیاری از تجهیزات دیگر را دارید، میتوانید همه روزه با شماره ۰۹۹۳۵۷۰۶۷۴۷ تماس بگیرید.