تهران، شادآباد

سبد خرید

آبیاری در گلخانه های علوفه هیدروپونیک+ویدئو آموزشی ⚡

نسرین نیک نژاد
2022-11-16
10:00
4 Responses
آموزش آبیاری علوفه هیدروپونیک

انتخاب روش مناسب آبیاری برای باغداران و کشاورزان بسیار مهم و تأثیرگذار است. این انتخاب باعث افزایش محصول و بقای باغ میوه می‌شود. رابطه بین آب، خاک و گیاه همیشگی است و از دیرباز انواع روش‌های آبیاری توسط بشر مورد بررسی قرار گرفته‌اند. در این مقاله قصد داریم تا آبیاری در گلخانه های علوفه هیدروپونیک را مورد بررسی قرار دهیم.

آب به رشد محصولات کشاورزی کمک می‌کند و در مناطق خشک، برای حفظ محیط و پوشش گیاهی نیز استفاده می‌شود. در آبیاری، علاوه بر تأمین آب برای گیاه، کودهای شیمیایی، قارچ‌کش‌ها و سموم نیز در محیط اطراف گیاه استفاده می‌شوند. با افزایش جمعیت و نیاز به غذا و آب، مدیریت آبیاری بیشتر اهمیت پیدا می‌کند. به همین دلیل، انتخاب درست بین انواع روش‌های آبیاری یک تصمیم بسیار کلیدی و حائز اهمیت است.

برای آشنایی بیشتر با آبیاری در گلخانه‌های هیدروپونیک به ویدئوی زیر توجه کنید.

انواع روش آبیاری در کشاورزی

آبیاری در کشاورزی به دو روش سطحی و تحت فشار انجام شود. آبیاری سطحی، به طور سنتی و بدون استفاده از پمپ و تجهیزات خاصی، با استفاده از نیروی جاذبه در سطح زمین انجام می‌شود. به این روش نیز آبیاری ثقلی گفته می‌شود و به سه شیوه شیاری، کرتی و غرقابی تقسیم می‌شود.

در آبیاری تحت فشار، با استفاده از پمپ، لوله‌ها و دستگاه‌های مختلف، آب را به فشار بالا انتقال می‌دهیم. این روش شامل آبیاری بارانی و آبیاری قطره‌ای است که هر کدام ویژگی‌ها و مزایای خاص خود را دارند.

در روش هیدروپونیک، گیاهان در محیطی قرار می‌گیرند که ریشه‌های آنها در تماس مستقیم با آب حاوی محلول مغذی قرار دارد، اما خاک در این سیستم استفاده نمی‌شود. این روش معمولاً در حدود 90 درصد نیاز به مقدار کمتری آب دارد نسبت به روش‌های سنتی کشت دارد.

علوفه هیدروپونیک (hudroponic fodder) چیست؟

یکی از روش‌های کشاورزی، کشت هیدروپونیک (hydroponic) است که قدمتی چند هزار ساله دارد. کشت هیدروپونیک بر پایه آب و بدون خاک بنا شده است؛ از همین رو توجه به آبیاری علوفه هیدروپونیک مساله مهمی است که نباید از آن غافل شویم. نحوه آبیاری علوفه هیدروپونیک باید بر اساس اصول و لوازم صحیح باشد به همین علت آموزش آبیاری گلخانه علوفه هیدروپونیک موضوعی است که باید حتماً آن را، یاد بگیرید.مقایسه علوفه هیدروپونیک با یونجه

آموزش آبیاری علوفه هیدروپونیک

هیچ‌چیز برای یک تولیدکننده علوفه، بهتر از برداشت یک محصول سالم نیست. زیرا به‌راحتی می‌تواند بفهمد که تمام زحماتی که کشیده، بالاخره نتیجه داده است.
اما یک محصول خوب به دانستن مهارت‌هایی بستگی دارد که آبیاری یکی از مهم‌ترین‌هاست. آبیاری علوفه هیدروپونیک، نیازمند دانستن نکاتی است که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

۱. بذر علوفه را درست اندازه‌گیری کنید.

معمولاً ۱ کیلوگرم بذر جو در یک سینی کشت هیدروپونیک برای تولید ۶ تا ۸ کیلوگرم علوفه استفاده می‌شود.اگر میزان بذر را اشتباه اندازه‌گیری کنید، ممکن است در آبیاری علوفه هیدروپونیک، زیاد بودن بذر منجر به کپک‌زدگی و کم بودن آن به تنک شدن علوفه منجر شود. پس در ابتدا تجهیزات مناسب مانند خط کش بذر را تهیه کنید تا بتوانید با روش آبیاری صحیح به یک محصول باکیفیت دست‌یابید.

۲. بذرها را در زمان مناسبی در آب، خیس کنید.

مقدار آبی که برای خیس کردن بذر استفاده می‌کنید، مقدار دقیقی نیست. تنها کاری که باید انجام دهید این است که مطمئن شوید که دانه‌ها کاملاً در آب غوطه‌ور هستند. زمان مناسب برای خیساندن در آب معمولاً ۴ ساعت است، پس از این مدت بذرها را به‌اندازه مناسب در سینی پهن کنید.
آبیاری علوفه هیدروپونیک برای بذرهای خیس نخورده، منجر به هدررفت آب و نتیجه‌نگرفتن از این روش کشت می‌شود.

۳. حداقل ۳ بار در روز علوفه را آبیاری کنید.

گیاهان به آب نیاز دارند و به دلیل حذف خاک در روش هیدروپونیک، ذخیره آن تقریباً صفر است. بنابراین باید برای آبیاری علوفه حداقل ۳ بار در روز برنامه‌ریزی کنید. صبح، ظهر و عصر. با انجام این کار شما می‌توانید علوفه‌ای سبز و سالم داشته باشید.

۴. آبیاری را با دستگاهی خودکار انجام دهید.

همان‌طور که می‌دانید، بهترین مکان برای رشد علوفه هیدروپونیک، یک گلخانه مجهز است. در این بستر کشت، شما به‌راحتی با تنظیم تنها چند دکمه می‌توانید تمامی عوامل سرنوشت‌ساز در کشت علوفه را کنترل کنید. جعبه فرمان گلخانه علوفه هیدروپونیک، دقیقاً همان چیزی است که همه تولیدکنندگان علوفه به آن نیاز دارند زیرا به‌راحتی می‌توانند کنترل زمان‌بندی برای آبیاری مه‌پاش‌ها را با فعال‌سازی شیر برقی و پمپ در دست بگیرند.

۵. با مه پاش، راه را برای آبیاری علوفه هیدروپونیک آسان کنید.

وقتی صحبت از آبیاری می‌آید، همه ما به یاد قنات و چاه‌هایی می‌افتیم که زمین‌های کشاورزی را با آن سیرآب می‌کنند. اما هیدروپونیک، کاملاً با این روش متضاد است. در واقع در این شیوه کشاورزی، سنگ بنا را بر روی صرفه‌جویی و مصرف بهینه از منابع طبیعی مانند خاک و آب قرار داده است و مه پاش، دستگاهی است که به کمک این بهینه‌سازی می‌آید.

آبیاری گلخانه های هیدروپونیک

کلام آخر

به‌طور کلی، آبیاری در گلخانه علوفه هیدروپونیک توسط مه پاش انجام می‌شود. آب‌رسانی به علوفه‌ها باید نه خیلی زیاد و نه بسیار کم باشد زیرا آبیاری زیاد باعث گندیدگی و کپک علوفه هیدروپونیک و آبیاری کم باعث عدم رشد کافی بذرها می‌شود. ناگفته نماند که آبیاری به عواملی مانند دما، محیط، نحوه چیدمان و زمان آبیاری بستگی دارد.

اگر قصد خرید لوازم و تجهیزات گلخانه‌ای را دارید می‌توانید همه روزه با  کارشناسان ما در شرکت پارس صنعت تماس بگیرید.

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

مقالات مرتبط

4 پاسخ

  1. سلام میخواهم این کار را انجام بدهم ولی از بازار فروش علوفه خبر ندارم آیا شما میتوانید کار فروش را برای ما انجام دهید و بازار فروش علوفه را برای ما سراغ دارید در شهر اصفهان با تشکر

    1. سلام وخدا قوت جناب معزی اگر شما دامدار هستید که بهترین راه تبلیغ استفاده دام خودتان است ولی اگر دامدار نیستید و برای سرمایه گذاری در این کار میخواهید ورود کنید میتوانید کوچکترین پکیج تولید علوفه را تهیه کنید ومحصول بدست امده را برای تبلیغ کار خودتان به دامداریها پرورش اسب و پرورش ماهی ومرغداری ارایه کنید وبا دادن اطلاعات کافی بتوانید جلب مشتری داشته باشید

  2. سلام وقتتون بخیر
    من یک انبار ۳۵۰ متری دارم البته دارای یک تهویه مناسب هم می باشد آیا می توانم توی این فضا علوفه هیدروپونیک کشت کنم هزینه تمام تجهیزات چقدر می شود در ضمن تو این فضا توجیه اقتصادی دارد ممنون از شما

    1. سلام خانم کبیر ی اگر شما دامدار باشیدبا توجه به گرانی و کمبود علوفه از همه لحاظ صرفه اقتصادی دارد واگر شما دامدار نیستید بهتر است حتما اول بازار فروش را برای این محصول داشته باشید که بتوانید سرمایه گذاری امنی داشته باشید برای اطلاع از هزینه و اطلاعات اولیه با مراجعه به سایت میتوانید براورد هزینه اولیه را انجام دهید و یکسری ویدیو های اموزشی در سایت قرار دارد که برای تکمیل اطلاعات شما کمک خوبی است و اگر سوالی باقی مانده باشد باز خدمت شما هستیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *