تهران، شادآباد

سبد خرید

علوفه هیدروپونیک برای پرواربندی

نسرین نیک نژاد
2022-02-09
21:37
8 Responses
علوفه هیدروپونیک برای پرواربندی

استفاده از دانه‌های جوانه‌زده به‌عنوان منبع تغذیه برای تولید دام‌های پرواری مانند گاو و گوسفند بسیار مفید و پرفایده است. این دانه‌های کشت شده به روش هیدروپونیک، یک خوراک بسیار مغذی برای چاق شدن دام‌های پرواری می‌شود.
علوفه هیدروپونیک برای پرواربندی دام فواید زیادی دارد و جایگزینی آن با علوفه خشک برای دامداران از نظر اقتصادی بسیار به‌صرفه و مفید است.

باتوجه‌به محدودیت دسترسی به علوفه سبز و تازه در طول سال و کاهش دسترسی به آب برای کشاورزی، تغذیه دام‌های پرواری با علوفه خشک بسیار هزینه بر است و توجیه اقتصادی ندارد.
یکی دیگر از مشکلات متداول برای پرواربندی دام‌ها وجود علوفه بی‌کیفیت و خوراک کپک‌زده است که باعث بیماری‌های زیادی برای دام و انسان‌ها می‌شود.

قبل از شروع به خواندن این مطلب، توصیه می‌کنیم که به ویدئوی زیر که به عملکرد دستگاه علوفه خردکن هیدروپونیک (پارس صنعت) می‌پردازد، توجه کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر بر روی کلمه «علوفه خردکن» کلیک کنید.

علوفه هیدروپونیک (hydroponic fodder)چیست؟

علوفه هیدروپونیک، از دانه‌هایی بدون خاک و با آب کم رشد می‌کند. یک هفته پس از جوانه‌زنی بذرها، علوفه هیدروپونیک تا 30 سانتی‌متر ارتفاع خواهند داشت. این علوفه می‌تواند در هر روز از سال، حتی در فصل خشک تولید شوند. کاهش دسترسی به چراگاه و کمبود آب برای پرورش علوفه، تولید علوفه سبز و تازه را در طول سال دشوار کرده است بنابراین، می‌توان از علوفه هیدروپونیک در تمام طول سال استفاده کرد.

این روش کشت ریشه در گذشته ایرانیان دارد، زمانی‌که سبزه‌هایی برای عید نوروز می‌کاشتند ولی متأسفانه در طی سالیان این روش فراموش شد.

کشت علوفه هیدروپونیک در اروپا حدود 50 سالی هست که به کار برده می‌شود و این روش کشت در ایران حدود 15 سال است که دوبااره مورد استفاده قرار گرفته است.

فواید علوفه هیدروپونیک برای پرواربندی

تعلیف با علوفه هیدروپونیک برای گوسفند و گاو فواید زیادی دارد، به‌طوری‌که امروزه در سراسر جهان این علوفه سبز و تازه را جایگزین بسیاری از خوراک‌های دیگر دام کرده‌اند.

  • افزایش ارزش غذایی دام
  • تقویت سیستم ایمنی بدن دام (به دلیل جذب ویتامین D در علوفه هیدروپونیک که امکان جذب ابن ویتامین در علوفه خشک امکان‌پذیر نمی‌باشد)
  • تحریک اشتها(به علت مزه شیرین ریشه‌ علوفه هیدروپونیک)
  • کاهش تلفات دام در اثر سوء هاضمه و بیماری‌های دامی ناشی از خاک و علوفه
  • کاهش مصرف آنتی بیوتیک‌ها و در نتیجه افزایش کیفیت گوشت دامی
  • دسترسی آسان به غذاهای تازه و غنی شده از پروتئین و ویتامین برای دام در همه فصول سال
  • کاهش هزینه‌های خوراک دام‌های پرواری
  • کاهش هزینه‌های نیروی کار
علوفه هیدروپونیک
علوفه هیدروپونیک

مواد مغذی در علوفه هیدروپونیک

در این مطلب به نسبت ویتامین‌های موجود در برخی از بذرهای علوفه هیدروپونیک نسبت به علوفه خشک می‌پردازیم.

• کلسیم: میزان کلسیم 34درصد بیشتر از علوفه خشک
• پتاسیم: میزان پتاسیم 80درصد بیشتر از علوفه خشک
• فسفر: میزان فسفر 56درصد بیشتر از علوفه خشک
• پروتئین: میزان پروتئین 30درصد بیشتر از علوفه خشک
• ویتامین آ: میزان ویتامین آ، 258درصد بیشتر از علوفه خشک
• کربوهیدرات: میزان کربوهیدرات 15درصد بیشتر از علوفه خشک
• سدیم: میزان سدیم 69درصد بیشتر از علوفه خشک
• آهن: میزان آهن 40درصد بیشتر از علوفه خشک

در مطلب بعدی به بذر مناسب برای علوفه هیدروپونیک برای گوسفند و گاو می‌پردازیم.

بذر مناسب برای علوفه هیدروپونیک

بهترین بذرها برای علوفه هیدروپونیک پرواربندی شامل بذرهای جو، گندم، ذرت است و در شرایطی با نظر دامپزشک می‌توان این مخلوطی از این بذرها به همراه بذر شبدر، چاودار و یونجه را به دام‌ها داد تا همه مواد مغذی بذرهای مختلف به حیوانات رسانده شود.

تغییرات شیمیایی بذر علوفه هیدروپونیک

غلات برای تغذیه دام  به عنوان یک منبع غنی از مواد معدنی باارزش است که قسمت عمده آنها نشاسته است. بدیهی است که با تغییر حالت دانه به علف، ترکیب شیمیایی و مواد معدنی آن نیز تغییر می‌کند. بر اساس مطالعات انجام شده،  در طول دوره جوانه‌زنی فعالیت آنزیمی باعث ایجاد تغییراتی در نشاسته و تبدیل برخی از پروتئین‌ها و چربی‌های دانه می‌شود.

معمولاً تبدیل این ترکیبات به مواد ساده‌تر می‌شود. نشاسته به قندهای محلول تبدیل می‌شود و باعث می‌شود تا حدودی در بدن حیوانات به شکل چربی تبدیل شود. مقایسه نتایج مطالعات آزمایشگاهی دانه گندم و علوفه سبز آن نشان داد که میزان انرژی قابل متابولیسم پس از جوانه‌زنی برابر با 13.4 میلی‌گرم بر کیلوگرم ماده خشک و پروتئین خام آن 4.4 درصد در ماده خشک بوده است.

درزمان رشد دانه، ارزش پروتئین دانه جو در ماده خشک علوفه سبز از 8به 11.5 افزایش می‌یابد.

در روش هیدروپونیک وقتی دانه‌ها خیس می‌شوند، املاحی مانند پروتئین‌ها، اسیدهای آمینه، قندها، اسیدهای آلی و یون‌های معدنی از آنها نشت می‌کند. این تغییرات در علوفه هیدروپونیک (مانند نشاسته کمتر، ویتامین های C و D بیشتر)  می‌توانند کیفیت غذای دام های پرواری را بسیار بالا ببرند.

علوفه هیدروپونیک گندم چیستمشاوره علوفه هیدروپونیک برای پرواربندی

کارشناسان پارس صنعت آماده ارائه انواع خدمات نظیر فروش ادوات و تجهیزات موردنیاز راه‌اندازی کشت علوفه هیدروپونیک برای پرواربندی می‌باشند.
همچنین شما می‌توانید از مشاوره حضوری یا تلفنی برای بازدید از گلخانه‌های کشت علوفه هیدروپونیک جهت عیب‌یابی و نظارت بر رشد علوفه باکیفیت نیز استفاده کنید.
از دیگر خدمات پارس صنعت ساخت کانکس کشت علوفه هیدروپونیک باتوجه‌به ابعاد موردنظر مشتری می‌باشد، اگر قصد خرید کانکس کشت علوفه هیدروپونیک و محصولات دیگری مانند سینی کشت علوفه هیدروپونیک، بستر کشت علوفه، فن و سیستم تهویه، لوله‌های آبرسانی، محلول ضد عفونی کننده، مخزن آب، سازه مخصوص کشت علوفه هیدروپونیک، بذر مناسب برای علوفه هیدروپونیک (بذر گندم، جو، ذرت، ارزن، چاودار و …) و بسیاری از تجهیزات دیگر را دارید، می‌توانید همه روزه با شماره ۰۹۹۳۵۷۰۶۷۴۷ تماس بگیرید.

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 3]

مقالات مرتبط

8 پاسخ

  1. برای یک گوسفند چند کیلو علوفه هیدروپونبک لازم است در روز کاملا سیر بشه

    1. سلام جناب مبین یک گوسفند بیت 3تا 4 کیلو در روز خوراک میخورد که شما3/4 ان رامیتوانید علوفه هیدر و پونیک بدهید

  2. سلام درروز چند کیلو علوفه باید به دام داده بشه؟؟دو کیلو یا یک کیلو نیم؟؟

    1. سلام دوست عزیز مقدار علوفه بستگی به نوع دام شما دارد که سبک است یا سنگین مثلا مقدار علوفه ای که به گوسفند داده میشود نسبت به گاو کمتر است و همین طور نزاد دام هم در مقدار جیره تاثیر دارد

  3. با سلام
    در مورد این موضوع که علوفه هیدروپونیک برای پرواربندی خوبه، آیا برای گاو میش هم می تونیم استفاده کنیم؟ یا فقط برای گاو و گوسفند هست.

    1. سلام
      این نوع علوفه برای انواع دام نظیر گاو، گاومیش ، گوساله، انواع گوسفند و بز ، مرغ و خروس و بوقلمون، شترمرغ، خرگوش، همستر و … مورد استفاده قرار میگیرد

    2. سلام برای گوسفند و گاو شیری چند کیلو در روز باید علوفه را بدهم

      1. سلام وققتون بخیر مقدار غذای دام بستگی به نوع نزاد و شیری بودن ویا سن دام دارد و بهترین حالت این است که جیر نویس برایتون مشخص کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *