تهران، شادآباد

سبد خرید

تجهیز کردن سالن علوفه هیدروپونیک؛ مرحله 2

نسرین نیک نژاد
2023-02-16
10:00
No Responses
راه اندازی سالن با تجهیزات مناسب

یکی از تفاوت‌های اصلی کشت علوفه هیدروپونیک با علوفه سنتی، محیط کنترل شده آن است. ازآنجایی‌که در روش هیدروپونیک به‌جای خاک از سینی کشت استفاده می‌شود؛ محل نگهداری این لوازم باید در جایی سرپوشیده و با دمای مناسبی باشد.
همچنین عوامل مهم دیگری مانند رطوبت، نور و آبیاری باید به طور مستمر نظارت و کنترل شود. به همین دلیل باید علوفه هیدروپونیک را در فضای سرپوشیده به‌صورت طبقاتی کشت کرد.
کشت طبقاتی باعث می‌شود که نوردهی در اندازه کافی به بذرها برسد و تهویه مناسبی برای ورود رطوبت و هوا داشته باشند. تنها نکته‌ای که در این میان باید توجه داشت، جنس متریال و ساختار این طبقات است. زیرا باید از استقامت کافی برخوردار باشد تا بتواند وزن علوفه را به‌خوبی تحمل کند.

پس از گذراندن مرحله 1 و تهیه تجهیزات مناسب و راه اندازی گلخانه علوفه هیدروپونیک، نوبت به مرحله 2 یعنی مناسب سازی سالن کشت می‌رسد.

مراحل راه‌ اندازی سالن علوفه هیدروپونیک

قبل از شروع توضیحات ضروری برای راه‌اندازی سالن کشت علوفه هیدروپونیک، لازم به ذکر است که⚡ مجموعه پارس صنعت⚡ مفتخر است در زمینه مشاوره، آموزش و راه‌اندازی کشت علوفه هیدروپونیک پروژه‌های بسیار زیادی را در دارد. به همین دلیل اگر شما نیز قصد راه‌اندازی گلخانه کشت علوفه هیدروپونیک را دارید، می‌توانید از خدمات ما که شامل مشاوره، راه‌اندازی و فروش تجهیزات است کمک بگیرید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد راه اندازی سالن علوفه  بر روی کلمه «مشاوره علوفه هیدروپونیک» کلیک کنید.

علوفه هیدروپونیک

 

مرحله اول: بهسازی دیوارها و کف سالن

قبل از خرید تجهیزات موردنیاز برای کشت علوفه هیدروپونیک، فراهم کردن مکان مناسب برای راه‌اندازی فضای کشت است. برای محیط کشت علوفه هیدروپونیک، شما به فضای زیادی نیاز ندارید؛ زیرا ازآنجایی‌که این کشت به شکل طبقاتی است؛ به‌راحتی می‌توانید در یک فضای کوچک چندین برابر کشت سنتی، علوفه برداشت کنید. در ادامه به برخی از موارد مهم در متریال مورد نیاز سالن کشت نگاهی می‌اندازیم:

  • سقف و کف یک سالن کشت باید از نظر گرما و رطوبت دارای عایق باشد تا از هدررفت انرژی جلوگیری کند، همچنین با کمک این خاصیت از ورود سرما و گرما به محیط گلخانه نیز جلوگیری کند.

 

  • جنس دیواره‌ها و کف سالن کشت هیدروپونیک باید قابل‌شستشو باشد. همچنین دقت شود در انتخاب متریال برای و یا رنگ برای این دو قسمت، از موادی استفاده شود که باعث ایجاد خلل‌وفرج نشوند. زیرا باعث ماندگاری آب و رطوبت روی آنها می‌شود و در نتیجه به ایجاد کپک و یا قارچ منجر می‌شود.

 

  • سرامیک برای دیوارها و سنگ برای کف از بهترین متریال‌ها هستند. در صورت عدم استفاده از سرامیک، می‌توانید از رنگ استخری استفاده کنید. توجه داشته باشید که رنگ به کار برده شده باید از جنس آنتی‌باکتریال و براق باشد تا هیچ‌گونه آلودگی به این قسمت ها نچسبد. کف سالن گلخانه کشت نیز باید دارای شیب ملایمی باشد تا آب را به‌راحتی خارج شود  و حتماً در کف سالن، راه خروج آب تعبیه شود.
ویدئوی بهسازی دیوارهای سالن علوفه هیدروپونیک

مرحله دوم: قراردادن طبقات کشت علوفه هیدروپونیک

برای قراردادان طبقات کشت باید به نکات مهمی توجه داشت. یکی از مهم‌ترین نکات، ارتفاع سازه تا سقف باشد. زیرا عدم فاصله مناسب امکان برداشت و یا قرارگیری علوفه را مختل می‌کند.
همچنین فاصله طبقات سازه نیز باید دارای فاصله استانداری باشند تا در صورت رشد علوفه، باعث خواباندن و یا خم‌شدن ساقه‌های سبز بذرها نشوند.

در مورد سازه کشت علوفه هیدروپونیک نیز توصیه پارس صنعت این است که فقط از جنس آلومینیوم مانند سازه‌های خود این شرکت باشند؛ زیرا جنس چوب به‌سرعت محل تجمع قارچ و باکتری می‌شود و جنس آهن نیز سریع زنگ می‌زند. در مورد جنس پلاستیک یا پی‌وی‌سی نیز می‌توان گفت که درست است که مانند آلومینیوم خوب است؛ اما طول عمر کوتاهی دارد.

جهت مشاههده سازه پارس صنعت بر روی کلمه «سازه گلخانه علوفه هیدروپونیک» کلیک کنید.

ویدئوی قراردادن طبقات سازه علوفه هیدروپونیک

مرحله سوم: نصب مه‌پاش و نورهای رشد مصنوعی

پس از نصب سازه کشت علوفه هیدروپونیک نوبت به نصب لوله‌های مه‌پاش می‌رسد. معمولاً لوله‌های مه‌پاش را از نوع لوله 16 انتخاب می‌کنند؛ اما برای کف سازه، لوله 32 میلیمتر مناسب‌تر است.

  • بهتر است در برخی از طبقات در مسیر لوله‌ها، شیر انشعاب قرار داده شود تا در صورت عدم نیاز به طبقه‌ای از سازه، آبیاری با مه‌پاش صورت نگیرد. همچنین اگر فاصله بین طبقات 40 سانتیمتر است، باید فاصله مه‌پاش‌ها هم 40 سانتیمتری در نظر گرفته شود.

 

  • در مسیر لوله‌های مه‌پاش نیز آنتی دیپر، زانویی و به‌طورکلی ملزومات مه‌پاش قرار بگیرد تا عملکرد این وسیله را دوچندان کند.

 

  • در مورد نصب رشته نورهای مصنوعی نیز دقت کنید تا رشته‌ها دچار تاب خوردگی در این طبقات  نشوند. زیرا صاف و منظم قرارگرفتن رشته نورهای مصنوعی باعث می‌شود در طول زمان دچار پارگی و فرسودگی نشوند. بهتر است به‌ازای هر 40 متر رشته نور مصنوعی یک سوکت قرار داده شود؛ زیرا در صورت افزایش بیش از حد طول رشته نور مصنوعی، ممکن است به ترانس و رشته‌ها آسیب برسد و باعث سوختگی آنها شود.

برای اطلاع از نکات بیشتر در مورد نورهای علوفه هیدروپونیک بر روی کلمه «نور رشد علوفه هیدروپونیک» کلیک کنید.

ویدئوی نصب مه‌پاش و نورهای رشد مصنوعی

مرحله چهارم: تست سازه علوفه هیدروپونیک

در آخرین مرحله از راه‌اندازی سالن نوبت به تست دستگاه‌های مختلف مانند مه‌پاش، نورهای مصنوعی و اتصالات می‌رسد. برای تست سینی‌ها را به‌صورت خالی در طبقات کشت قرار می‌دهیم تا جانمایی آنها و عملکرد مه‌پاش‌ها مشخص شود.
سپس زاویه مه‌پاش را تست می‌کنیم و تمامی اتصالات، سه‌راهی‌ها و زانویی را بررسی می‌کنیم. اگر یکی از این اتصالات دچار چکه‌کردن شد، فوراً اورینگ آن را تعویض می‌کنیم.
همچنین کورکن‌ها در انتهای مسیر لوله‌های مه‌پاش چک شوند؛ زیرا فشار زیادی در انتهای این مسیر است و اگر نشتی صورت بگیرد، در این قسمت فشار مناسبی نخواهیم داشت.
لازم به ذکر است در این مرحله تابلو فرمان، سیستم کولینگ، فن‌ها و سیستم هیتر نیز نصب می‌شود و به‌نوعی مرحله شروع به کار گلخانه علوفه هیدروپونیک محسوب می‌شود. جهت اطلاع از انواع تجهیزات گلخانه‌ای بر روی کلمه «لوازم کشاورزی و گلخانه‌ای» کلیک کنید.

همچنین می‌توانید ویدئویی که توسط پارس صنعت در مورد تست سازه گلخانه تهیه شده است را ملاحظه نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا مشاوره در مورد گلخانه علوفه هیدروپونیک، می‌توانید همه روزه با کارشناسان ما در ⚡پارس صنعت⚡ تماس بگیرید.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *