پارس صنعت در زمینه تأمین پلیمر هیچگونه فعالیتی ندارد.
(لطفاً در این خصوص تماس نگیرید)
مشخصات شیمیایی پلیاستایرن عبارت اند از:
فرمول شیمیایی:
(C8H8)n
نام IUPAC:
poly(1-phenylethene)
نامهای دیگر:
ترموکل (thermocol)، PS، پلی وینیل بنزن(polyvinyl benzene) و cinnamene
چگالی:
0.96-1.05 g/cm3
دمای ذوب:
210-249 oC
دمای انتقال شیشهای Tg:
100 oC
ضریب انبساط حرارتی:
8*10-5 K-1
گرمای ویژه:
1.3 kJ/kg.K
وزن مولکولی:
100000-400000 g/mol
قدرت کششی:
46-60 MPa
سرعت انقباض (shrink rate):
0.3-0.7%
حلالهای مناسب: بنزن، کربندیسولفید، کلروفرم، سیکلوهگزان، اتیلاستات، MEK و …
پلیاستایرن چیست؟
پلیاستایرن یک پلاستیک همه کاره است که در تولید محصولات متنوعی کاربرد دارد. در جایی که به شفافیت نیاز باشد مانند بستهبندیهای غذایی و لوازم آزمایشگاهی معمولا از حالت جامد و سخت پلیاستایرن استفاده میشود.
با ترکیب آن با مواد رنگزا، افزودنیها و یا پلیمرهای دیگر میتوان از آن در لوزام خانگی، قطعات الکترونیکی، قطعات اتومبیل، اسباب بازیها، گلدانهای باغبانی و وسایل دیگر استفاده کرد.
پلیاستایرن در سه حالت فیلم، پلاستیک معمولی (کریستال) (GPPS) و فوم (یونولیت) تهیه میشود. پلیاستایرن در حالت فوم دو نوع پلیاستایرن منبسط شده (EPS) و پلیاستایرن اکسترود شده (XPS) دارد که عایق حرارتی بسیار خوبی میباشند. به طور وسیع در عایقسازی خانهها و لوازم خانگی، بستهبندیهای سبک محافط، بردهای موجسواری، بستهبندیهای غذایی، قطعات اتومبیل و … استفاده میشوند. XPS دارای چگالی و دانسیتهی بالاتری نسبت به EPS است درنتیجه در مدلهای معماری بیشتر استفاده میشود.
پلیاستایرن از طریق پلیمریزاسیون افزایشی مونومر استایرن تهیه میشود و یک هوموپلیمر اتاکتیک و نسبتاً شکننده است. به جهت افزایش مقاومت به ضربهی پلیاستایرن، آن را با مواد دیگری ترکیب کرده و کوپلیمر HIPS[1] (هایمپک) به دست میآید که معمولا به صورت ورقههای سفید رنگ HIPS در حالت رول عرضه میشوند.
برای قالبگیری تزریقی معمولا از رزینهای پلیاستایرن معمولی GPPS و هایمپک HIPS استفاده میشود که قطعهی حاصل از GPPS شفاف و شکننده تر میباشد.
پلیاستایرن یک پلیمر غیرسمی و بدون بو میباشد که مقاومت خوبی نسبت به اسیدها و بازها دارد. در نتیجه یک پلاستیک پرمصرف در صنایع بستهبندی غذایی میباشد. اما همین امر باعث پایداری و عدم تخریب آن و باقی ماندن در طبیعت به عنوان زباله میشود. با توجه به اینکه پلیاستایرن با واکنش پیرولیز به حالت مونومری خود بازمیگردد، میتوان آن را یازیافت کرد.
[1] High impact polystyrene