هیدروپونیک، معجزهای جدید در کشاورزی
روش هیدروپونیک به عنوان یک فناوری نوین در صنعت کشاورزی در جهان شناخته شده است، شامل رشد حصیرهای علفی در سینیهای کشت در محیط بستر کشت است. این نوآوری فقط شامل تأمین آب و مواد مغذی بذر بدون نیاز به خاک است. درسیستم کشت علوفه هیدروپونیک بذرهای زیادی مانند جو، گندم، شبدر، ذرت ، چاودار استفاده میشود که بذر جو بیشترین کاربرد را دارد. ازآنجاییکه کشت علوفه هیدروپونیک را میتوان به شکل یک مزرعه عمودی به وسیله طبقاتی با فاصله معین ایجاد کرد، این امر باعث کاهش فضای کشت علوفه می شود.
به این معنی که میتوان در فضای نسبتاً کوچکی حجم بالایی از علوفه را در مقایسه با کشاورزی سنتی تولید کرد.
کشت علوفه هیدروپونیک در مناطقی با آبوهوای بیابانی بسیار سودمند است. یکی از این مناطق در کشور عزیزمان که چند سالی است با خشکسالی و بارش کمباران مواجه است، شهر کرمان است. علوفه هیدروپونیک در کرمان برای دامدارانی که با مشکل تأمین علوفه تازه روبرو هستند، یک راهکار مفید و عالی است.
مزایای کشت علوفه هیدروپونیک در کرمان
کشت علوفه هیدروپونیک در کرمان میتواند صنعت فراموش شده دامپروری را در این مناطق دوباره زنده کند و به اقتصاد مردمان این استان و همچنین کشور کمک زیادی کند.
مصرف آب در کشت هیدروپونیک بسیار کم است به طور مثال آب موردنیاز برای رشد 1 کیلوگرم جو بین 1 تا 2 لیتر است. در مقایسه، برای رشد یک کیلوگرم علف سبز به روش کشاورزی سنتی به 80 تا 90 لیتر آب لازم است. آب باقیمانده از سیستم علوفه هیدروپونیک را میتوان در کشاورزی معمولی بازیافت کرد و به علت محتوای غذایی بالای این آب، میتوان از آن برای آبیاری مراتع یا زمینهای سبزیجات استفاده کرد.
خوراک تولید شده توسط سیستمهای علوفه هیدروپونیک دارای مزایای تغذیهای قابلتوجهی نسبت به علوفه خشک است، با افزایش ویتامینهایی مانند C، قابلیت هضم این علوفه برای دام به خصوص گاوهای شیری و پرواری بسیار راحت است و علاوه بر این کربوهیدراتها، فیبر و پروتئین زیاد در این علوفه باعث وزنگیری سریع دام و طیور میشود. کشت علوفه هیدروپونیک در کرمان باعث بالارفتن کیفیت محصولات دامی و کاهش هزینههای تغذیه این حیوانات است.
روش کشت علوفه هیدروپونیک
پس از شستن و خیساندن بذرها، دانههای شسته شده را در ظرفهای استاندارد یا همان سینی هیدروپونیک قرار میدهندو در قسمتی به نام تاریکخانه، دور از نور خورشید میمانند تا جوانه بزنند.
دانههای خیس خورده بعد از نگهداری در تاریکخانه در طبقات گلخانه علوفه هیدروپونیک قرار میگیرند و در آنجا براساس استاندارهای خاصی مانندنوردهی، تهویه و دما بین 7 تا 10 روز تبدیل به علوفه تر خواهند شد.
تمامی مراحل بالا در گلخانه یا کانکس کشت علوفه هیدروپونیک انجام میشود.
مدتزمان رشد علوفه در روش هیدروپونیک
مدت زمان رشد علوفه در روش هیدروپونیک بسیار کوتاه است. به طور مثال برای بذرجو هفت روز کافی است تا شاخه های سبز و ریشه حصیری شکل آن رشد کند و تبدیل به علوفه دامی شود. بقیه بذرها هم مانند ارزن، چاودار، ذرت و … . به طور کلی علوفه هیدروپونیک برای رشد زمانی بین 5 تا 7 روز زمان نیاز دارند.
یکی از مزایای روش کشت علوفه هیدروپونیک همین زمان کوتاه رشد علوفه هیدروپونیک میباشد. درمقایسه روش هیدروپونیک با روشهای سنتی کشاورزی زمان برداشت علوفه بسیار سریع میباشد به طوریکه در این روش هر7 تا 10 روز علوفه تازه میتوان برداشت کرد.
مشاوره کشت علوفه هیدروپونیک درکرمان
برای شروع کشت علوفه هیدروپونیک در کرمان با خرید پکیج صفر تا صد مشاوره علوفه هیدروپونیک پارس صنعت میتوانید از ابتدا تا انتهای کار را با خیال راحت به کارشناسان ما در مجموعه پارس صنعت بسپارید.در پکیج صفر تا صد کشت علوفه هیدروپونیک پارس صنعت شما از خدماتی چون مشاوره رایگان، تأمین تجهیزات و لوازم مورد نیاز کشت علوفه هیدروپونیک، تهیه بذر مناسب برای علوفه هیدروپونیک و همچنین پشتیبانی دائمی میتوانید برخوردار شوید.
کارشناسان ما با بهرهگیری از دانش روز دنیا در زمینه کشت علوفه هیدروپونیک و تجربیات زیاد در این زمینه همهروزه در خدمت شما عزیزان هستند. برای اطلاع از قیمت پکیج و مشاوره رایگان میتوانید با شماره ۰۹۹۳۵۷۰۶۷۴۷ تماس بگیرید.